Peste 400 de lei va costa transportarea unei tone de gunoi la deponeul ecologic de la Bârcea. Acesta este tariful aprobat de Consiliul Local Petrila pentru activitatea de colectare, sortare, transport si depozitare a deseurilor menajere la deponeul Bârcea Mare.

Într-un singur an, ar urma sã fie plãtitã suma de peste 2,4 milioane de lei pentru transportul deseurilor menajere la deponeul ecologic de la Bârcea Mare.

“Având în vedere faptul cã prin HCL nr. 8/2017 a fost aprobat tariful pentru activitatea de colectare, sortare, transport si depozitare deseuri menajere la deponeul Dâlja si Horezu, tinând cont de adresa (…) înaintatã de SC Edil Sal Prest SA Petrila prin care ni se înainteazã fisa de fundamentare a tarifului pentru activitatea de colectare, sortare, transport si depozitare deseuri la deponeul Bârcea Mare, dat fiind faptul cã la ora actualã deponeul Dâlja a fost închis, iar cel de la Horezu nu detine toate autorizatiile necesare functionãrii, se impune ca transportul acestor deseuri sã se realizeze la deponeul Bârcea Mare din judetul Hunedoara, deponeu recent deschis, iar în acest sens consider oportunã stabilirea tarifului/tonã”, aratã nota de fundamentare a proiectului de hotãrâre.  Astfel, potrivit calculelor s-a ajuns la un tarif de 410,16 lei/tona de gunoi sortatã, depozitatã si transportatã la deponeul de la Bârcea Mare. Cantitatea de gunoi estimatã este de 5.850 de tone. Asta înseamnã, cã Petrila ar urma sã plãteascã, conform calculelor, circa 2,4 milioane de lei într-un an pentru a transporta gunoiul la Bârcea.

Monika BACIU