Au vãzut serpi, vorbesc despre cãpuse si insecte de tot felul, dar prea putini iau atitudine. Vorbim despre oamenii din Valea Jiului, care, din cauza ploilor din ultimul timp, s-au trezit între bãlãrii uriase.

Unii stau la bloc si acolo ar fi obligati oarecum sã îsi tundã iarba, iar altii doar se plâng cã e prea multã vegetatie si prea mari bãlãriile. „Ar trebui tãiatã, dar dacã gãsim pe cineva, cere bani. Cred cã Primãria ar trebui sã facã asta. Mai fac si locatarii. Avem aici vecini care taie ei iarba, dar nu e suficient”, a spus o femeie care fãcea curat în fata blocului, pe strada Independentei din Petrosani. „Destul de rãu e acum. De ce nu vin cei din primãrie, dacã oamenii nu au coasã, sã coseascã? Aici e dezordine, trebuie curãtat. Mai fac si oamenii, dar ce sã facem cã e multã iarbã. Douã persoane au cosit aici, cã vin serpi”, a completat o altã locatarã din zonã.

Câteva blocuri mai jos, o echipã a primãriei cosea iarba si oamenii s-au declarat, în sfârsit, multumiti. „E bine cã o tund, cã aici sunt toate vietãtile, chiar si serpi am vãzut aici. În primul rând locatarii din zonã cred cã trebuiau sã se implice si nu sã tot astepte. Acum bine cã au venit cei de la primãrie”, a conchis un alt locuitor al Cartierului Aeroport.

Primãria din Petrosani are 6 oameni care actioneazã în diverse zone, însã, totul pare insuficient, din cauza ploilor care favorizeazã cresterea vegetatiei.

„Avem 6 cosasi care actioneazã în permanentã pe raza municipiului Petrosani,.  Dar sunt prioritãti în ceea ce înseamnã cositul ierbii. Începem cu parcurile, locurile de joacã, pastilele aferente trotuarelor si cãilor de comunicatie, grãdinitele, scolile, iar în ceea ce priveste zonele verzi din imediata vecinãtate a blocurilor, noi putem sã intervenim, dar ulterior, pentru cã avem prioritãti”, a spus Daniel Visan, director DADPP.

Cei din primãrie spun, însã, cã existã o ordonantã care prevede ca fiecare locatar sã îsi îngrijeascã spatiul din zona de locuit. „Si cetãtenii au obligatia, potrivit Ordonantei 21 sã îsi amenajeze zonele verzi aferente blocurilor de locuit. Municipalitatea nu îi obligã, nu i-am amendat, dar au obligatia aceasta”, a conchis Visan. Zeci de oameni se plâng de faptul cã iarba depãseste statura unui om în zonele blocurilor, iar locul poate fi oricând împânzit de serpi si alte vietãti dãunãtoare.

Diana Mitrache