Aproape 2.000 de euro vor fi investiti la Petrila, în blocul ce a ars în Cartierul 8 Martie, iar cei care au initiat acest proiect sunt voluntarii de la Caritas.  Totul face parte dintr-un proiect mai amplu si pune în valoare ideea de voluntariat. Sunt asteptati sã se alãture mai ales cei care au avut de suferit, dar si oamenii simpli, care cred cã pot ajuta pentru a le reface oamenilor locul în care stau.

„Avem un proiect care se desfãsoarã pe doi ani de zile si care se numeste „Centrul regional pentru dezvoltarea serviciilor sociale” si astfel, în cadrul acestuia, una dintre activitãti se numeste „Cetãteni activi”. Vom începe, împreunã cu mesterii si cu voluntarii din comunitate, mãcar cei afectati direct, care sã se implice activ, sã refacem casa scãrii, sã putem sã le oferim conditii mai bune. Banii pentru activitate vin din proiect si sunt  1.800 de euro, pe care îi investim, dar munca vrem sã fie un exercitiu de implicare comunitarã”, a spus Alexandru Kelemen, reprezentant Caritas Petrosani.

Asadar, dacã vreti, implicati-vã si ajutati. Înscrierile la munca de voluntariat se fac între  5 – 9 iunie, iar apoi puteti participa la refacerea utilitãtilor distruse în incendiul devastator.

Diana Mitrache