Demisionar ALDE: ”Nu vreau sã intru în polemici politice, am lucruri mai importante de fãcut”

Andrei Resiga, consilier local la Lupeni, a demisionat din ALDE. Investitor si activist fervent în turism, intrat în politicã, respectiv în constructia ALDE, cu ideea cã tinerii, si nu numai ei, trebuie sã facã ceva pentru a schimba lucrurile începând de jos si pânã sus, dar pentru asta trebuie muncã serioasã pe acest palier. N-a fost sã fie! ALDE a devenit altceva, iar Adrian Resiga nu vrea acest ”altceva”. Se va dedica proiectelor care sã consolideze zona Vaii Jiului.

Andrei Resiga este un tânãr care a înfiintat în Straja ”Tabãra Resiga”, o structurã care atrage turisti de toate vârstele si vara si iarna, datoritã inventivitãtii sale pe latura de agrement. Din echipa sa de lucru fac parte instructori profesionisti, terapeuti, sociologi, salvamontisti, profesori, geologi etc. În prezent Andrei Resiga este implicat pânã peste cap în implementarea unui proiect care se anuntã de succes, respectiv tabãra de lux de la Câmpusel, o tabãrã ultra-sofisticatã, un resort la corturi mari, englezesti, pe platforme, asemãnãtor cu cel din judetul Arges.

Andrei Resiga este si consilier local la Lupeni, din partea ALDE, alãturi de colegul sãu Sorin Corpadi, care a fost numit si presedinte ALDE Lupeni, si împreunã trebuiau sã construiascã o organizatie localã puternicã. În decembrie, anul trecut, Resiga declara de ce si cum a intrat în politicã, desi avea de lucru cât cuprinde.

”Am fost practic împins de la spate de mai multi prieteni si colegi sã intru în politicã. Cred cã este un lucru bun si ar trebui sã vinã mai multi tineri în politicã pentru a schimba lucrurile. Cred cã este timpul nostru. Trebuie lãsati cei mai în vârstã putin mai în spate si sã înaintãm noi (…) Nu, nu îmi este fricã, sunt un luptãtor prin structurã si profesie. Singurul de care îmi este fricã este Dumnezeu” – a declarat atunci Andrei Resiga. Doar cã între timp lucrurile s-au schimbat, precizeazã Andrei Resiga, drept pentru care a spus în fatã ce avea de spus presedintelui ALDE, filiala judeteanã, si si-a înaintat demisia.

”Eu am pornit pe acest drum pentru cã era vorba de alte idei, de altfel de politicã, dar pe parcurs s-a întâmplat altceva. I-am spus presedintelui ce am avut de spus si mi-am înaintat demisia. Nu vreau sã intru în polemici politice, am lucruri mai importante de fãcut. Sunt implicat în acest proiect important de la Câmpusel” – a declarat consilierul local Andrei Resiga.

Un candidat la fotoliul de primar al municipiului Lupeni, respectiv Cristina Ciucu – independent, a scris pe pagina sa de socializare cã va fi sustinutã în cursa electoralã de demisionarul ALDE.

”Întotdeauna am crezut cã viata ne oferã exact ce meritãm. La timpul potrivit, la locul  potrivit. Astãzi, poate deloc întâmplãtor într-o zi de sãrbãtoare crestinã, Andrei Resiga  m-a sunat sã mã anunte cã voi avea tot sprijinul lui în „maratonul în care am luat startul  pentru Primãrie”. Andrei este un tânãr pe care nu-l cunosc de ieri, de azi, si pentru mine  curajul lui din pozitia de consilier local de a-si asuma o asemenea sustinere este un semn de aleasã pretuire. Aceasta este dovada clarã cã tinerii îsi doresc pentru Lupeni o schimbare si o fac rational, nu urmãrindu-si  propriile lor interese. Andrei Resiga este tânãrul pentru care vorbesc faptele” – a scris Cristina Ciucu, în 4 iunie, pe pagina sa de socializare. ”Am vorbit cu Cristina Ciucu si printre altele m-a întrebat dacã poate scrie pe pagina sa cã o sustin si am spus da, poate s-o facã. Sincer, nu pot sã-l sustin pe Constantin Brânduse, care a candidat de multe ori, iar dupã alegeri, de fiecare datã, a dispãrut. Nu l-am vãzut muncind efectiv la consolidarea partidului din care a fãcut parte. Nu mã poate acuza nimeni pentru faptul cã nu cred în el.  De fapt acesta a si fost reprosul presedintelui judetean al ALDE, cã nu am fãcut campania cuvenitã. Recunosc cã am  dat mai multã importantã proiectului de la Câmpusel” – a precizat Andrei Resiga, acum independent la rândul sãu.

Ileana Firtulescu

2 thoughts on “Demisionar ALDE: ”Nu vreau sã intru în polemici politice, am lucruri mai importante de fãcut”

 • 8 iunie 2017 at 00:16
  Permalink

  Si lingaul de Corpadi Sorin cand isi depune demisia?
  Hai Resiga, se poate si altfel,felicitari!

  Reply
 • 11 iunie 2017 at 00:00
  Permalink

  vai, dar ce tango intre Resiga si Ciucu :))

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *