Cu emotii uriase, mult mai mari decât cele de pe înãltimi, acolo unde este „soimul din Parâng”, Toma Coconea a participat la ceremonia prin care urma sã le ofere numele sãu celor de la Sala sportivã ce îi va purta numele.

Este vorba despre sala de sport a Scolii nr 7 din Petrosani, scoalã la care a învãtat si el când era elev. Acum, însã, emotiile l-au cucerit, asa cum i-a cucerit cu prezenta sa pe toti cei care au venit sã îl întâmpine.  „Îmi cer scuze pentru emotii, sunt foarte emotionat. Cât de puternic sunt acolo pe munte, emotiile nu sunt atât de puternice  ca acum”, a spus Toma, atunci când i s-a dat cuvântul, în fata copiilor, care l-au întâmpinat cu aplauze si au dat mâna cu el, cu entuziasm. Toti stiau cine e si fiecare s-a bucurat de oaspetele ce cândva a învãtat pe bãncile acestei scoli. Emotiile i-au cuprins pe toti, însã, Toma s-a simtit mai mult decât onorat sã participe la acest eveniment si, de acum încolo, sala de sport va avea mereu numele lui. „Mã simt foarte onorat si emotionat în acelasi timp. E o surprizã fantasticã ce mã motiveazã, nu mã obligã, mã motiveazã sã fac din ce în ce mai multe pentru Scoala nr 7. Vorbesc aici de multe activitãti sportive si nu numai. Îmi doresc lucrul acesta din suflet”, le-a spus Toma Coconea copiilor de la aceastã scoalã.

Vasile Pop, directorul Scolii nr 7 din Petrosani a privit cu lacrimi de bucurie cum copiii erau extrem de încântati de vizita lui Tomi, care nu era prima datã la ei. „Toma a deschis o fereastrã. Pe fereastra aceea s-a ridicat o idee, o izbândã si de multe ori, noi îl vedem ca un vultur plutind în înalturi. Mereu ne-a ajutat si vrem sã îl avem mereu ca prieten aproape de scoala si copiii nostri, care îl iubesc mult”, a spus Vasile Pop, directorul Scolii Gimnaziale nr 7 din Petrosani.

„Vreau sã vã felicit pe toti cei care lucreazã aici, pe Tomi, care deja a devenit un simbol al Petrosaniului si al României. Dacã vreti, Tomi este dovada vie a faptului cã orice vis poate deveni realitate, dacã ai încredere în tine si crezi în bunul Dumnezeu, pentru cã, acolo sus, Tomi e doar el cu Dumnezeu”, a completat si Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, la ceremonia de dezvelire a plãcii ce îi poartã numele lui Toma Coconea.Sala de sport a Scolii nr 7 din Petrosani se va numi, Toma Coconea, în semn de respect pentru tot ce a fãcut fostul elev al acestei scoli pentru comunitatea noastrã.

Diana Mitrache