Garda de Mediu a fãcut apel la solutia Judecãtoriei Petrosani în dosarul în care s-a judecat soarta termocentralei Paroseni. Garda Nationala de Mediu – Comisariatul General Hunedoara nu este multumit de decizia instantei, care a anulat dispozitia de suspendare a activitãtii de la termocentrala Paroseni.

“Admite în parte plângerea contraventionalã formulatã de petentul Complexul Energetic Hunedoara S.A., în contradictoriu cu intimata Garda Nationalã de Mediu- Comisariatul General prin Serviciul Comisariatul Judetean Hunedoara, Admite în parte cererea de interventie accesorie formulatã de intervenientul Sindicatul Liber- Electrocentrala Paroseni, Respinge cererea de interventie accesorie formulatã de intervenienta Fundatia Greenpeace CEE România, ca neîntemeiatã. Modificã procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei seria AB nr. 04191 din data de 17.12.2015, dupã cum urmeazã: Reduce sanctiunea principalã a amenzii, de la suma de 40.000 lei, la suma de 30.000 lei. Înlãturã sanctiunea complementarã a suspendãrii activitãtii Electrocentralei Paroseni. Mentine în rest dispozitiile procesului verbal. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, arãta solutia instantei din data de 19 mai.  În vara anului 2015, Garda de Mediu a  dispus suspendarea activitãtii termocentralei Paroseni pentru neconformarea la  cerintele de mediu.

La unitatea de la Paroseni, atunci când inspectorii de mediu au venit pentru verificãri, activitatea termocentralei era opritã pentru reviziile tehnice anuale, cu toate acestea, sanctiunile nu au fost evitate.  „La data efectuãrii controlului s-a constatat faptul cã activitatea Sucursalei Electrocentrale Paroseni este opritã total. În urma controalelor efectuate s-au luat urmãtoarele mãsuri: interzicerea functionãrii fãrã Autorizatie Integratã de Mediu pentru a se asigura cã vor fi respectate prevederile Legii nr. 278/2013”, se mentioneazã în respectivul comunicat.La termocentrala de la Paroseni lucrãrile de investitii sunt realizate în proportie de 96%.

Monika BACIU