Marti dimineatã, Toma Coconea a plecat în Alpi, acolo de unde sperã sã vinã cu un premiu. Începe, în scurt timp, competitia Red Bull X-Alps, competitie la care petroseneanul Toma Coconea este veteranul si gândurile lui sunt acum îndreptate spre o victorie bine- meritatã.

Are curaj sã spere, are o echipã cu tot ce e necesar, echipament competitiv si deja a fãcut o primã parte a traseului. Urmeazã cea de a doua si apoi concursul propriu-zis.

„Sper ca planurile mele sã meargã asa cum mi-am stabilit, cã va fi o cursã tehnicã, frumoasã si relaxantã si atunci, cu sigurantã, rezultatul va apãrea. Eu am fost acum douã sãptãmâni în Alpi si am fãcut jumãtate din traseu, mai am o jumãtate. O sã plec, înainte de cursã cu douã sãptãmâni sã fac prima jumãtate, sã mã duc cu moralul încrezãtor si, faptul cã am vizualizat traseul, mã va ajuta foarte mult”, a declarat, la plecare Toma Coconea, parapantistul ce va reprezenta România la Red Bull X- Alps. Mereu a fost primul si a bãtut record dupã  record la alergat. Chiar a fost impusã, din cauza lui, cã nu prea se odihnea, pauza de relaxare, iar acum vine sã ne uimeascã din nou. „Anul acesta voi bate recordul la zbor, cã asta a fost si motivatia mea. În 2013 si 2011 am arãtat cã pot si în zbor sã vin cu surprize, iar anul acesta sper sã zbor cât mai mult, iar dacã vremea nu va fi prielnicã, sã am de rezervã alergatul”, a mai adãugat Tomi. Toma pleacã cu echipamente care sã nu îi mai punã probleme, asa cum s-a întâmplat ultima datã când s-a accidentat cumplit, cu meteorolog si tot cea are nevoie, în douã masini, ca sã se lupte de la egal la aegal cu restul competitorilor.

Diana Mitrache