Voluntarii Crucii Rosii, ajutati de mediul academic al Petrosaniului si administratia localã au premiat copii cu talent, cu performante si care au dat dovadã cã vârsta este doar un numãr, atunci când rezultatele sunt uluitoare.

Asta pentru cã mai toti sunt exceptii la scoalã si au ajuns cunoscuti în tarã si nu numai. Zeci de plachete, premii si diplome au fost împãrtite, chiar dacã excelenta si tineretea par cã nu se împacã exact.

„Existã tineri complecsi si completi, dincolo de vârfurile ce mereu si mereu sunt premiate. Sunt copii care, pe mine m-au uimit, din fisele de prezentare. Exceleazã la olimpiade si vã dau un exemplu: un tânãr foarte bun la matematicã si fizicã este un foarte bun poet si actor. Sau, altul, cum se prezintã singur, spune cã e frumos, mândru si destept, iar la final, spune, atunci când vorbeste despre el, cã a hotãrât sã se opreascã”, a spus Ileana Firtulescu, voluntar la Crucea Rosie. A fost o galã reusitã, cu voluntari care s-au implicat, pentru cã sunt în Petrosani copii ce meritã sã fie evidentiati public, pentru toate performantele lor. Scopul este unul care sã îi facã sã îsi iubeascã locurile natale, spun organizatorii galei. „Vrem sã premiem acesti copii, care ne aduc rezultate pentru Petrosani si, în acelasi timp, poate reusim sã îi mobilizãm sã rãmânã la noi în zonã, sã îsi dezvolte afaceri în zonã, aduc rezultate la olimpiade si concursuri si, în acelasi timp, sã rãmânã aici, ac sã avem cu totii un viitor mai bun” , a adãugat si Cristina Sârbu, presedinta Organizatiei Crucea Rosie din Petrosani.  Fie cã e bun la sport, la poezie, ori la învãtãturã, fiecare copil a primit câte o plachetã, o diplomã si cãrti, pentru cã ei sunt primii care apreciazã ce înseamnã lectura de calitate.

Diana Mitrache