Statiunea turistica Straja din municipiul Lupeni a devenit, in ultimii ani, un reper pe harta turistica a României, dar si un motor de dezvoltare localaa municipiului Lupeni. Acest lucru face ca atentia pe care autoritatile publice locale trebuie sao acorde evolutiei activitatilor de turism la Lupeni sa fie unul pe masura.
In acest context, PSD Lupeni a luat deja câteva masuri importante. Sub mandatul de primar al lui Cristian Resmerita a fost demarata actiunea de legalizare a tuturor constructiilor din Straja, dar au fost incepute si câteva investitii importante care au ca scop cresterea gradului de confort pentru turisti. Toate aceste investitii vor continua si sub mandatului noului primar PSD, da asigurari Lucian Resmerita, candidatul social-demnocratilor pentru alegerile de la 11 iunie.
”Straja trebuie sa-si continue drumul spre dezvoltare, iar eu voi face tot ceea ce este necesar in aceast directie. Vom realiza, in primul rând, reteaua de canalizare si racordarea spatiilor de cazare din statiune la aceasta. Ne bucuram si de sprijinul Ministerului Turismului, astfel incât vom atrage finantari pentru continuarea proiectului privind dezvoltarea domeniului schiabil. Am in vedere deja, cu banii pe care Primaria i-a primit, sa construim un garaj pentru ratrack-uri, sa extindem si sa modernizam sediul Serviciului Public de Salvamont si sa achizitionam noi tunuri pentru producerea zapezii artificiale”, spune Lucian Resmerita.
Ambitiile acestuia in ceea ce priveste dezvoltarea turismului in municipiul Lupeni sunt insa mult mai mari. Lucian Resmerita isi propune sa contruiasca si sa amenajeze, cu prijinul Guvernului, o baza sportiva nationala la Straja, pentru pregatirea sportivilor de performanta.
In acelasi timp, Lucian Resmeritaapreciazacaoferta pentru turistii care vin in Straja trebuie diversificata, atât sezonier dar mai ales in asa fel incât intregul oras safie angrenat in activitatile de turism. ”Trebuie sacoborâm turistii cre vin la Straja si in oras, ca sa crestem economia locala. Avem ce le oferi si vom continua sa facem acele investitii care pot atrage turistii. In primul rând, vom face in asa fel incât Palatul Cultural sa devina un obiectiv de atractie pe agenda oricarui turist care vine in Lupeni. Vom repune in valoare monumentul Lupeni 29, prin reamenajarea peisagistica a zonei. Vom redeschide Cinematograful Cultural, dupa reabilitarea si modernizarea acestuia. Vom incuraja investitorii privati sa deschida spatii de cazare si de distractie in oras. Vom incuraja fermierii locali sa-si valorifice produsele in oferta culinara a pensiunilor din zona. Vom pune in valoare traditiile si obiceiurile oamenilor locului si vom face chiar din istoria municipiului nostru un punct de atractie pentru cei care vin in Straja si in Valea Jiului”, spune Lucian Resmerita.
Cu toate aceste investitii si prin incurajarea localnicilor in implicarea activa in turism, Lucian Resmerita este convins ca dezvoltarea turismului poate deveni un motor principal al economiei locale in anii care vor urma.