Camerele video de supraveghere a votului la Refendum-ul de la finele sãptãmânii viitoare nu vor fi montate nicãieri în Hunedoara. Asta sustin cei care gestioneazã acum situatia centrelor de vot.

La Petrosani, spre exemplu, secretarul primãriei spune cã nici nu s-a pus problema unui astfel de sistem, care oricum nu ar fi la îndemâna edililor locali si ar impune cheltuieli suplimentare.

„Nu s-a pus problema, în municipiul Petrosani, pentru montarea unor camere video si nici nu se va pune, în absenta unui act normativ care sã ne oblige la acest lucru. Evident cã primãriile nu detin astfel de camere, iar dacã Biroul Electoral Central sau Guvernul ar da un act normativ în acest sens, având în vedere faptul cã întreaga cheltuialã se acordã de la bugetul de stat, ar trebui sã ni se dea fonduri si pentru a achizitiona astfel de camere, sau sã ne punã la  dispozitie unele. Totusi, timpul e prea scurt”, spune Adrian Negoe, secretar Primãria Petrosani.

PDL a cerut instalarea de camere video în toate sectile de vot la referendum, desfiintarea sectiilor suplimentare înfiintate ilegal, dupã 16 iulie, si urgentarea achizitionãrii soft-ului antifraudã. De asemenea, PDL mai cere ca aceia care voteazã pe liste suplimentare sã completeze o declaratie pe propria rãspundere.

Motivul pentru care s-a cerut conectarea la un sistem video a fost acela cã majoritatea sectiilor de vot sunt în scoli si ar exista deja un soft amplasat de la Bacalaureat.

Diana Mitrache