Apometre cu telecitire pentru “smecherii” cu firme care furã apã

Ca sã stopeze furturile de apã, conducerea SC ApaServ Valea Jiului SA este decisã sã monteze apometre cu telecitire pentru marii consumatori. Directorul furnizorului de apã din Valea Jiului, Costel Avram,  vrea sã taie în carne vie pentru cã nu este posibil ca spãlãtorii auto, ori restaurante sã consume cam cât o garsonierã.

Apometre care nu înregistreazã nimic, ori care se învârt înapoi. Asta au descoperit pe teren, la marii consumatori reprezentantii ApaServ care au fost în control pe teren.

Si asa se explicã si consumurile extrem de mici raportate de spãlãtorii auto ori de  diverse restaurante din Valea Jiului, atât anul trecut, cât si anul acesta.

De exemplu, conform actelor oficiale, restaurantul si barul Keops din Petrosani, unde a fost si sediul de campanie al Elenei Bãsescu, are anul acesta o medie a consumului de nici 200 mc de apã, desi aici existã si un lac.

Reprezentantii Corpului de Control de al Apaserv au descoperit un apometru defect si l-au înlocuit. Costel Avram, directorul societãtii spune cã, într-o singurã zi de monitorizare s-au consumat peste 300 de metri cubi de apã. Cu presupunerea cã nu în fiecare zi se alimenteazã si lacul, acestia au monitorizat în continuare apometrul, care indicã, în 10 zile, 430 mc de apã consumati. Situatie si mai gravã la Pizzeria Joly, unde – spune Avram – s-a descoperit cã apometrul mergea înapoi.

Asa s-a ajuns, probabil, ca în luna februarie a acestui an, reprezentantii firmei sã achite contravaloarea a doar 4 metri cubi de apã. Oricum, si în celelalte luni calendaristice consumul este extrem de mic pentru o pizzerie cu o multime de clienti. Iar la pensiunea Floarea de Colt apometru stãtea de luni de zile, consumurile raportate fiind, probabil, fictive.

Aici a fost descoperitã si implicarea unei angajate a SC ApaServ SA, însãrcinatã cu citirea apometrelor, care va fi bãgatã în comisia de disciplinã. În ceea cer priveste spãlãtoriile auto, situatia este la fel de sensibilã, pentru cã sunt cazuri în care acestea au spãlat masinile …cu pipeta, la ce consum au raportat. Costel Avram este decis sã punã punct acestor practici si a decis sã ia mãsuri drastice.

„În ceea ce priveste bransamentele ilegale, avem date cã sunt implicati si angajati de-ai nostri, dar nu putem lua mãsuri pânã nu avem dovezi certe”, a precizat Avram. Dar, ca primã mãsurã, la marii consumatori vor fi montate apometre cu telecitire, o cheltuialã de vreo 40 de euro în plus fatã de apometrul real, dar care se va amortiza din plata corectã a consumului.

„La marii consumatori punem apometre cu telecitire, astfel încât, prin intermediul unui dispozitiv mobil, sã poatã fi citit de la distantã atât indexul, cât si anumite stãri ale acestuia: dacã stationeazã, dacã merge înapoi, etc.”, a mai spus directorul SC ApaServ Valea Jiului SA.

Carmen Cosman

 

8 comentarii la „Apometre cu telecitire pentru “smecherii” cu firme care furã apã

 • 23 iulie 2012 la 21:35
  Permalink

  Gargara ieftina petru Costel Avram,cica vrea sa taie in carne vie,afla lucruri care sunt stiute de toata lumea ,dupa care se mai si mira.De cand a fost numit la apa serv ,nu a facut nimic concret,decat sa tulbure apa ,iar pretul a ramas acelasi !

  Răspunde
 • 24 iulie 2012 la 07:11
  Permalink

  Nu mai bagati m3 de apa meteorica si pluviala in lunile in care nu ploua—-chiar ne credeti prosti sau aveti un institut sa va arate separat ca ploua pe factura ???

  Răspunde
 • 24 iulie 2012 la 07:33
  Permalink

  Moldoveanul „rugbyst”,Costel Avram,sa ieftineasca apa in Valea Jiului ca ne saraceste pe zi ce trece iar el se imbogateste si se ingrasa pe timp de criza mondiala.Nu ne intereseaza ce fac patroni ca noi cetateni platim ce consumam pe scara,sa lase vrajeala ca nu tine in mediu urban ci la tara in Moldova mai poate tine aceste vrajeli.

  Răspunde
 • 24 iulie 2012 la 13:23
  Permalink

  Bravo Costele, taie in carne vie, nu te lasa la cheremul hotilor si invidiosilor. Continua ce ti-ai propus si inceput.Bafta

  Răspunde
 • 24 iulie 2012 la 14:40
  Permalink

  mistoooo !!! pana acu Costelus nu a cedat la presiunile mafiotilor. Bravo Costeleee! sper sa rezisti ca ne-am saturat de hoti.

  Răspunde
 • 25 iulie 2012 la 18:59
  Permalink

  despre pretul apei nu spuneti nimica? deturnati informatia si ce inereseaza pe omul simplu cu furtul de apa de catre smecheri dar furtul de catre apa serv a omului simplu prin practicarea unui pret exagerat?

  Răspunde
 • 26 iulie 2012 la 07:34
  Permalink

  dikutule,dragutule ,pai omul simplu plateste un pret exagerat al apei din cauza acestor furturi de apa ,deorece „pierderile” le suportam noi ceilalti ,care platim corect!ASTA E INFOMATIA SI PROBLEMA CARE NE INTERESEAZA.TREBUIE REZOLVATA NEAPARAT!
  SUCCES!

  Răspunde
 • 26 iulie 2012 la 14:24
  Permalink

  Eu propun sa puna astfel de apometre la toti cei care au un consum de apa ” suspect ”
  de redus.Dupa aceea va scadea pretul apei la cetatenii de rand !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.