Joi, de Ziua Copilului, elevii din Cartierul Aeroport primesc un cadou neasteptat. Este vorba despre o ceremonie, ce are loc la Scoala Gimnazialã nr 7, la sala de sport.

Acolo va ajunge si atletul Toma Coconea, care va avea onoarea sã dea numele lui acestei sãli. Asta, pentru cã el a învãtat la scoala din Aeroport, iar copiii de aici îl vãd ca pe un exemplu de urmat. „Sigur cã am auzit de Toma Coconea si stiu cã este un campion al lumii la parapantã. El este un om excelent, pe care l-am si întâlnit si ne-a spus cã scoala noastrã este foarte bunã. A fost elev aici si asta demonstreazã cã orice elev care face scoalã la nr 7, poate deveni orice îsi doreste. Am si vorbit cu el si l-am întrebat cum este sã primesti asa de multe premii si sã fii felicitat de toatã lumea. Eu cred cã este o emotie puternicã”, a spus Karmina Panaite, elevã în clasa a V-a a acestei scoli.  Toti au auzit de Toma Coconea, cel care a promis cã joi, la ora 10,00, va fi la scoala la care a învãtat, pentru ca sala de sport va lua numele sãu. A si sunat sã îi asigure de participarea lui la aceste eveniment, chiar dacã acum este în afara tãrii, unde se pregãteste de X-Alps. „Sala de sport va primi numele unui fost elev al scolii noastre, care a ajuns, în momentul de fatã, la cea mai mare înãltime. Ne gândim la Alpi si la înãltimea lor. Este unul dintre sportivii de performantã ai României si nu numai, ai lumii. Sala se va numi Toma Coconea, ca un semn de recunoastere al valorii celor ce au trecut prin scoala noastrã”, a adãugat si Vasile Pop, director la Scoala nr 7 din Petrosani.

Toti copiii acestei scoli îl vãd pe Toma ca pe un idol, iar deviza „Dacã doresti, poti sã ajungi în vârf” a  fost preluatã de întreaga scolã.  Toma nu este la prima încercare de a le fi alãturi, pentru cã, în noiembrie 2015, alãturi de Ciprian Bãlãnescu, un alt sportiv de talie nationalã, au organizat o actiune în care s-au întrecut în zbor si alergare în zona telescaunului din Parâng, pentru ca, la final, copiii sã se aleagã cu echipamente sportive.

Diana Mitrache