Vulcanul si-a plâns eroii cu lacrimi de ploaie

Zeci de oameni au ajuns în curtea cimitirului eroilor din Vulcan, acolo unde, pe o ploaie care nu a contenit deloc, cu totii au ascultat Imnul National în interpretarea fanfarei. Gheorghe Ile, primarul din Vulcan le-a recitat o poezie celor adunati si a tinut sã mentioneze cã eroii nu au nume, iar datoria noastrã este sã ne aducem mereu aminte de ei.

„În fiecare an, de Ziua Înãltãrii, este si Ziua eroilor neamului si aici, la Cimitirul Eroilor din Coroiesti, facem aceste manifestãri de suflet, alãturi de preotii nostri. Am fãcut o slujbã de pomenire, pentru cã, din când în când, trebuie sã ne aducem aminte de eroii neamului, care si-au dat sângele pentru ca viata noastrã sã fie asa cum o avem azi. Nu trebuie niciodatã sã uitãm asta si, din acest motiv, an de an, facem astfel de manifestãri, indiferent de vreme. Azi, cerul a plâns pentru eroii nostri. Sunt lacrimi din cer venite pentru cei ce au apãrat tara, cândva”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan., Imediat dupã slujba din biserici, preotii au ajuns la cimitirul eroilor, acolo unde au oficiat o slujbã de pomenire a celor care sunt acum în acest loc. Vorbim despre cei care îsi duc vesnicia în osuarul de la Paroseni, ca si cei din Cimitirul de la Coroiesti.  „Am aici, azi, Ordinul  din 14 octombrie 1941, al Vânãtorilor de Munte,  prin care unui participant la lupte, în partea de est, îi este recunoscut meritul. Este vorba despre un fruntas, care era din Valea Jiului. În anul 2000 mai trãia încã, acum nu mai este… Pentru cã, în fiecare an, de Ziua Eroilor, ne adunãm aici la Cimitirul Coroiesti si, în spatele acestor cruci, zac osemintele unor eroi români si strãini, vã spun cã aici sunt îngropati 84 de eroi români, din care numai 2 sunt identificati. Sunt 35 de maghiari si o mãicutã, care, în perioada 1916 – 1917,  a îngrijit la spitalul din Vulcan, rãnitii din Pasul Vâlcan”, a explicat Col (r) Virgil Sanda, Cultul Eroilor. Manifestarea s-a încheiat cu ceremonia de depuneri de coroane de flori, la monumentul dedicat eroilor din acest loc.

Diana Mitrache

4 comentarii la „Vulcanul si-a plâns eroii cu lacrimi de ploaie

 • 26 mai 2017 la 01:48
  Permalink

  O sleahta de farisei care dupa ce au plans cu lacrimi de crocodil au plecat la un chiolhan pe cinste. Nici dracu nu va crede ca sunteti bine intentionati.

  Răspunde
 • 26 mai 2017 la 11:35
  Permalink

  Pai la pensii de 60 milioane ar putea sa si planga de norocul cea dat peste ei. ILE baga la buzunar vre 120 milioane nici lui nu-i vine sa creada peste ce prosti a dat.Dar dupa urcus vine si coboras , nu ?

  Răspunde
 • 28 mai 2017 la 17:46
  Permalink

  barosanu ile , cel bogat , o duce bine , orasul arata rau de tot, fara locuri de munca ,,,,,,

  Răspunde
 • 9 mai 2018 la 20:06
  Permalink

  Ile n-are nicio vina.El este sustinut de babuinii care servesc periodic mese la Dinca, subventionate din bugetul public. Apreciez ca Ile va pierde miraculosul job, numai dupa extinctia numitilor. Din pacate si atunci va aparea o problema: copiii lor mostenesc caracterul parintilor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.