Colegiul Teoretic Mihai Eminescu din Petrosani si-a numãrat la propriu diplomele si i-a felicitat pe absolventii care de azi nu le mai sunt elevi. Le-au fãcut cinste, iar asta aratã zecile de diplome si medalii obtinute, doar în clasa a XII-a, lucru ce claseazã aceastã institutie de învãtãmânt în topul national.

Tinerii de aici au ales sã se reprezinte singuri si, sefii de promotie ne-au spus cât de important a fost pentru ei sã învete la acest liceu. „A fost mai mult decât greu, a necesitat foarte multã muncã, dar, în acelasi timp, a fost o plãcere, pentru cã profesorii ne pregãtesc asa cum trebuie si colegii ne sustin si atunci nimic nu pare greu. Mai departe, doresc sã merg la Cluj, la medicinã, sã am o carierã de succes, care sã reflecte munca depusã aici”, a spus Eniko Kutasi, sefã de promotie, iar colega ei a completat-o: „Este destul de greu, însã, toatã munca depusã, a fost cu plãcere si acest lucru, pur si simplu face sã nu mai resimt efortul. Dupã Bacalaureat mã pregãtesc pentru admiterea la psihologie, în Anglia”, a spus Andreea Moldovan, sefã de promotie. Tot sef de promotie a terminat si Vlad, care spune cã nu va pleca din tarã si cã a ales sã devinã un bun filolog. „Este foarte greu la acest liceu, pentru cã toti elevii sunt motivati sã fie cei mai buni si concurenta este mare, asteptãrile si mai mari, dar cred cã am fãcut o treabã destul de bunã, rãmânând în frunte. Mã pregãtesc pentru facultatea de limbi strãine, norvegianã – englezã”, a adãugat Vlad Popa, sef de promotie.

Meritele lor sunt cumulate în premii la olimpiade si concursuri nationale si internationale, iar acum a fost momentul bilantului.

„Pentru noi, profesori, copii si pãrinti este un moment emotionant azi, pentru cã, pânã la urmã, o piesã din puzzle-ul sufletesc al nostru se va desprinde începând de mâine. Suntem fericiti cã acesti copii ne vor  reprezenta cu cinste mai departe, mai ales cã avem peste 45 de diplome la  concursurile nationale si judetene ale olimpiadelor scolare ”, a adãugat si Alexandru Lãutaru, director al Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani.

Pentru cã sunt cu adevãrat cei mai buni, la festivitatea lor de premiere au fost prezenti si membri ai lumii academice din Petrosani, rectorul Sorin Radu salutând prezenta lor în Aula Universitãtii, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi le-a urat succes în viatã.

5-1

„E un moment important în viata voastrã si în viata familiilor voastre. Vreau sã vã felicit pentru faptul cã ati ajuns pânã aici si, cu sigurantã, veti merge mai departe. Sã îi felicit pe pãrintii vostri, pe profesori, pentru efortul pe care  l-au fãcut, pentru ca voi sã puteti sã ajungeti în acest moment. Chiar dacã se încheie  o etapã din viata voastrã si treceti de la adolescentã la maturitate, cu sigurantã, vã veti aduce, cu mare drag, aminte  de toatã aceastã perioadã, pentru cã e una dintre cele mai frumoase perioade din viata oricãruia”, a mai adãugat si Tiberiu  Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Pãrinti, elevi, rude si profesori, cu totii au umplut pânã la refuz Aula Universitãtii din Petrosani, în acest moment festiv, adolescentii fiind în centrul atentiei.

Diana Mitrache