Municipiul Petrosani se pregãteste pentru Zilele Culturii Maghiare

La fel ca în fiecare an, comunitatea maghiarã din Valea Jiului, marcheazã prin diferite actiuni Zilele Culturii Maghiare. Anul acesta, evenimentele vor avea loc în perioada 22 – 25 iunie, la Petrosani, acestea fiind organizate de cãtre Asociatia Umanitarã Carbo Gremium si Biserica Romano-Catolicã Sfânta Varvara din Petrosani.

“În acest sens, Primãriei municipiului Petrosani i se solicitã sã fie alãturi de initiatorii acestui eveniment în calitate de coorganizator si sã acorde suma de 1000 lei pentru buna organizare a acestuia. Aceastã sumã reprezintã premierea unor persoane, pãstrãtoare de traditii ale culturii maghiare în general, a valorilor culturale maghiare si a valorilor religioase ale bisericilor istorice maghiare din Petrosani, în special, în ultimele douã decenii si nu numai”, aratã primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

La Petrosani, cu ocazia Zilelor Culturii Maghiare se va organiza o searã de poezie  dedicatã poetului Arany Janos, anul 2017 fiind anul jubiliar Arany Janos, aniversându-se 200 de ani de la nasterea sa. În acest context, va avea loc un seminar despre trecutul,  prezentul si viitorul comunitãtii maghiare din Valea Jiului, un turneu de fotbal între  comunitãtile maghiare din Valea Jiului si o serbare în aer liber în zona de agrement Brãdet, cu gãtitul traditionalului Gulas unguresc, cu acompaniamentul formatiei Trio Forte din Deva.

Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Municipiul Petrosani se pregãteste pentru Zilele Culturii Maghiare

  • 25 mai 2017 la 23:00
    Permalink

    ar fi frumos sa fim invitati cu totii, nu numai maghiari, la aceste zile. schimbul cultural ar fi in beneficiul tuturor. astfel, s.ar diminua considerabil animozitatile, si am trai pe bune in armonie.

Comentariile sunt închise.