Se deschide Transalpina

Una dintre cele mai spectaculoase artere rutiere din România, Transalpina se va deschide circulatiei. Drumarii spun cã acum lucreazã la deszãpezirea zonei, pentru cã a nins recent, dar cã drumul va fi practicabil de luna viitoare, poate chiar de la 1 iunie.

„Lucrãm cu 10 utilaje. Si noi si Vâlcea. Zilnic facem informarea cãtre Regionalã, iar din douã în douã zile, este informat si ministrul Transporturilor despre starea drumului Transalpina si despre activitatea pe care o desfãsurãm. Nu lãsãm sã treacã timpul fãrã sã fim contabilizati. Sunt topate premisele ca, la începutul lunii iunie, sã se circule pe Transalpina”, a spus Ion Tudor, sef CNADR Gorj.  Artera rutierã poate fi traversatã si prin Valea Jiului, pe DN 7, pe Jiet.  Turistii vor putea vizita cel mai înalt drum din tarã în minivacanta de Ziua Copilului. Autoritãtile dau asigurãri cã Transalpina va fi pregãtitã sã fie deschisã, începând de sãptãmâna viitoare. Echipele de deszãpezire au actionat în permanentã în ultimele douã sãptãmâni si au eliminat stâncile si zãpada de pe carosabil.  Pe lângã soare, si ploile au favorizat topirea zãpezii  de pe versanti.  Drumarii continuã sã elimine zãpada de pe sosea, din zona de creastã, si, în câteva zile, se va trece si la montarea elementelor de sigurantã, si la realizarea marcajelor rutiere, acolo unde este cazul.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Se deschide Transalpina

  • 24 mai 2017 la 19:55
    Permalink

    Cetateni din valea jiului isi rup masinile pe drumul national DN 7A spre Voineasa si Transalpina , guvernul PSD nu acorda bani (motiveaza ca firma constructoare mai vrea bani sau asa sau inteles intre ei sa minta ……) pentru modernizarea acestui drum desi valea jiului nu a uitat niciodata sa voteze cu PSD .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.