Statia CFR Petrosani a intrat în reparatii

Statia CFR de la Petrosani, care a fãcut si obiectul unui proces intentat Regionalei CFR Timisoara, a intrat în reparatii.  De o sãptãmânã, se lucreazã la infrastructurã, iar lucrãrile sunt executate de regionala de la Timis. În fapt, la acest moment, se reconstruieste terasamentul peronului, care era extrem de degradat. Lucrãrile de reparatii au început în zona fostei mesagerii si vor fi executate pânã în capãtul de dupã sala de bilete.

În cadrul lucrãrilor de reparatii si reconstructie se are în vedere inclusiv refacerea cãldirilor din statia CFR, care sunt extrem de degradate si au fost acoperite, pentru a nu crea probleme trecãtorilor, de ani de zile. Este prima lucrare de amploare, dupã ce Regionala CFR Timisoara a fost actionatã în instantã de un fost consilier local ce a cerut reparatii urgente la aceastã poartã de intrare în Valea Jiului. Statia CFR Petrosani a fost datã în folosintã în urmã cu 146 de ani. Anul trecut, Compania Nationalã de Cãi Ferate CFR SA a anuntat cã a alocat, în total, 13,4 milioane de lei din surse proprii si de la bugetul de stat pentru demararea unor lucrãri de la componentele infrastructurii feroviare de pe raza Regionalei CF Timisoara, din care 2,5 ar fi estimate cele din Petrosani.

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Statia CFR Petrosani a intrat în reparatii

  • 23 mai 2017 la 23:06
    Permalink

    Bine ar fi sa se termine lucrarile de renovare la Gara Petrosani pentru ca au mai fost incepute lucrarile acum cativa ani si sau oprit , ca bani sunt cernuti la Timisoara …..

Comentariile sunt închise.