Organizatia municipalã PSD Lupeni a fost vineri seara gazda unui eveniment la care a participat actualul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb  precum si  un numãr impresionant de mare din cei mai importanti lideri politici social-democrati  din judet si din Valea Jiului.

Acestia au venit la Lupeni  pentru a-l sustine pe candidatul PSD Lucian Resmeritã si pentru a-i asigura pe cetãtenii din municipiul Lupeni cã au în candidatul propus de PSD cea mai bunã solutie pentru Primãria Municipiului Lupeni. Alãturi de ministrul Rovana Plumb, au fost prezenti la Lupeni, deputatii Natalia Intotero si  Laurentiu Nistor (presedintele Organizatiei judetene a PSD Huneodara), presedintele Consiliului Judetean Mircea Bobora, vicepresedintele Consiliului Judetean Daniel Andronache, primarii Nicu Dunca,  Vasilicã Jurca, Dãnut Buhãescu, Gheorghe Ile, viceprimarul Florin Nicolae si Cristian Merisanu, consilierul judetean Ion Hirghidus si consilieri locali, membri si simpatizanti  PSD.

Sediul organizatiei a devenit neîncãpãtor pentru sutele de sustinãtori social – democrati din  Lupeni cãrora li s-au alãturat si colegi din celelalte localitãti ale Vãii Jiului: Vulcan, Petrosani, Aninoasa, Petrila si Uricani, veniti aici sã  sustinã candidatura lui Lucian Resmeritã si sã se întâlneascã cu ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, fost ministru al Muncii, cea care a fost artizana modificãrii legii pensiilor, prin care s-au recunoscut grupele de muncã I si II.  În calitatea sa de gazdã, presedintele organizatiei municipale a PSD Lupeni, senatorul Cristian Resmeritã a tinut sã le multumeascã invitatilor pentru prezenta lor în Valea Jiului, ceea ce demonstreazã cã PSD este o echipã unitã, o mare familie. “Vreau sã multumesc personal d-nei ministru Rovana Plumb. Dacã doamna nu era ministru al Muncii, nu aveam nici grupele recalculate, nici stagiu de cotizare de 20 de ani, nu aveam nimic. Doamnã ministru, în numele întregilor comunitãti din Valea Jiului, vã multumim. Sã dea Dumnezeu sã faceti în asa fel încât sã faceti lucruri bune si sã ne ajutati si în continuare, pentru cã avem nevoie de fonduri europene pentru dezvoltarea si modernizarea comunitãtilor”, a spus celor prezenti, senatorul hunedorean.

Toti invitatii au luat cuvântul rând pe rând pentru asi manifesta sustinerea fatã de candidatul PSD Lucian Resmeritã. Dupã discursurile de sustinere si ale primarilor PSD din Valea Jiului, în aplauzele celor prezenti a luat cuvântul invitatul de onoare, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

“Eu sunt pentru a sasea oarã, aici, în Valea Jiului într-un timp relativ scurt. Înainte de a transmite altora multumiri, eu vreau sã vã multumesc dumneavoastrã si vreau sã multumesc tuturor oamenilor de bine care locuiesc aici, în Valea Jiului, pentru efortul pe care îl fac zi de zi în comunitãtile în care trãiesc. Si spun asta pentru cã, indiferent de cât de responsabili suntem la nivel national, la nivel local, fãrã sprijinul oamenilor, al comunitãtilor, nimic nu se poate construi. Împreunã, în echipã cu tot ceea ce înseamnã colege si colegi de partid, noi toti, împreunã cu primarii care reprezintã comunitãtile locale si pentru care am un mare respect, pentru cã vei vedea Lucian Resmeritã, voi, sunteti primii care vã confruntati cu problemele oamenilor din comunitãti.  Am venit astãzi aici, în primul rând sã vã salut si sã vã multumesc pentru tot ceea ce faceti si în al doilea rând, în mod special sã-l sustin pe Lucian Resmeritã. Eu cred cã va continua toate proiectele bune pentru municipiul Lupeni, va continua proiectele care deja sunt depuse pe fonduri europene de cãtre Cristian Resmeritã. Lucian Resmeritã din punctul meu de vedere are toate abilitãtile, toatã competenta si toatã dragostea pentru dumneavoastrã, pentru locuitorii municipiului Lupeni si sunt convinsã cã asa cum au demonstrat-o sondajele, pe 11 iunie, va fi primarul municipiului Lupeni. Când vorbim de comunitãtile locale, împreunã cu primarii pe care i-ati ales, toti cei de aici din Valea Jiului, din judetul Hunedoara, din toatã tara si care sunt membri ai PSD toti faceti parte dintr-un proiect national “Îndrãzneste sã crezi în România!” Îndrãznim sã credem în Lupeni, prin Lucian Resmeritã!. Alãturi de primarii din Valea Jiului cu sustinerea Consiliului Judetean Hunedoara si bineînteles cu bunul meu prieten, Laurentiu Nistor, presedintele PSD Hunedoara, echipa este una extraordinarã. Este timpul ca în România sã nu mai spunem, NU SE POATE!. Sunt convinsã cã Lucian Resmeritã la fiecare problemã va gãsi si o solutie si va putea sã facã lucrul acesta împreunã cu echipa pe care o are, împreunã cu dumneavoastrã. Vã rog sã le spuneti tuturor cetãtenilor de aici, din municipiul Lupeni, cã Lucian Resmeritã va avea un rãspuns pentru toatã lumea. Fiecare problemã va avea si rezolvare. Mesajul meu cãtre cei din municipiul Lupeni, este sã fie alãturi de  candidatul nostru si de omul pe care îl cunosc si pe care îl sprijin si care are un program pentru dezvoltarea municipiului Lupeni, program clar pentru ceea ce înseamnã viata oamenilor de aici, din Lupeni, ajutat de toatã echipa de primari, de consilieri. Sã aibã încredere cã PSD este un partid serios, care are un proiect pentru aceastã tarã, un proiect prin care toti îndrãznim sã credem în Lupeni, îndrãznim sã credem în România!”, a tinut sã declare ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Candidatul PSD Lupeni, Lucian Resmeritã si-a expus în interventia sa o parte din proiectul de reconstructie si modernizare a municipiului Lupeni, care cuprinde infrastructura localã, reabilitarea unitãtilor de învãtãmânt, a sistemului de sãnãtate, etc.

“Vreau sã multumesc tuturor pentru sprijinul dumneavoastrã. V-am prezentat pe larg o parte din proiectele mele chiar zilele trecute, printre care si cel cu “rãzboiul gunoaielor” si cred cã alãturi de presedintele Consiliului Judetean si de toti cei care-mi sunt alãturi, sunt convins cã Lupeniul trebuie sã arate ca si un oras european, iar acest lucru putem sã-l facem doar împreunã.(…) Suntem interesati de absorbtia fondurilor europene pentru diferite proiecte si ca administratie publicã localã trebuie sã facem tot ceea ce este necesar ca acestea sã fie acceptate de minister. Avem proiecte diverse, pentru spital, pentru Liceul Tehnologic, pentru toate drumurile si subliniez aici, pentru toate drumurile, pentru stadion, pentru parcuri, etc. Sperãm ca fondurile sã le obtinem împreunã cu d-na ministru. În guvernarea PDL- PNL trebuie sã ne reamintim cã au reusit sã obtinã un procent de accesare a fondurilor europene de 0,04 la sutã. Doar astãzi, d-na ministru a semnat un proiect de 90 de milioane de euro pentru Valea Jiului. Se observã un lucru foarte simplu: PSD stie sã guverneze si acest lucru se întâmplã deoarece avem oameni foarte bine pregãtiti”, a concluzionat Lucian Resmeritã, candidatul PSD Lupeni la alegerile din 11 iunie a.c. Vizita ministrului Rovana Plumb la Lupeni si a liderilor social-democrati însotiti de un numãr impresionant de membri si sustinãtori ai PSD care li s-au alãturat, s-a încheiat cu o deplasare prin oras si dialogul deschis cu cetãtenii din municipiul Lupeni.

LUCIAN RESMERITÃ si-a depus candidatura

În cursul diminetii de sâmbãtã Lucian Resmeritã, candidatul PSD pentru Primãria Municipiului Lupeni, însotit de o numeroasã delegatie a Organizatiei PSD Lupeni condusã de presedintele organizatiei – senatorul Cristian Resmeritã, si-a depus dosarul de candidat pentru functia de primar al Primãriei municipiului Lupeni la alegerile locale partiale ce vor avea loc pe 11 iunie anul acesta.

10-1

„Mi-am depus astãzi candidatura pentru functia de primar la Primãria Municipiului Lupeni. În calitate de primar îmi doresc sã continui proiectele de dezvoltare a municipiului Lupeni începute de Cristian Resmeritã, sã implementez noi proiecte astfel încât Lupeniul sã devinã cea mai frumoasã localitate a Vãii Jiului, sã atragem investitori noi si sã sã facem în asa fel încât cetãtenii si tinerii sã nu mai fie nevoiti plece din tarã, iar cei plecati sã se întoarcã acasã”, a spus Lucian Resmeritã .