„Vã rog sã mergeti ca sã discutati cu angajatorii, deoarece avem locuri de muncã ce v-ar putea interesa. Nu semnãm actele, deocamdatã!”, a fost îndemnul repetat al celor de la ALOFM Petrosani, care erau asaltati de asistatii social, nemultumiti cã sunt trimisi sã caute de lucru.

AJOFM Hunedoara a organizat o bursã a locurilor de muncã, exclusiv în acest judet, iar agentiile din Petrosani i-au chemat si pe asistatii social, sã îsi gãseascã un job. Desi sunt aproape 500 de asistati social în Petrosani, Petrila si Aninoasa si aproximativ 300 doar la Petrosani, acestia nu prea au vrut sã munceascã.

„Am venit la bursã, cã ne-au chemat, dar nu am gãsit de lucru. Sunt cu socialul dar, la 60 de ani, acum, mã angajeazã cineva? Am muncit si eu. De doi ani stau pe ajutorul social, ce sã fac? Nu am gãsit de lucru niciodatã”, a spus una dintre cele care au venit la bursã”. „M-au pus sã îmi fac dosarul din nou pentru social si acum mã pun sã îmi caut loc de muncã! ? Nu e bine, din cauzã cã eu am actele la mine. Mi-am fãcut actele toate si acum mã pun sã caut de lucru, când eu nu am nicio scoalã?  Nu vreau sã lucrez, nu gãsesc ca salahor si nu doar eu. Toti sunt la fel”, a spus, revoltat, un alt domn, tânãr beneficiar al ajutorului social.

Nu au agreat decât 11 dintre cei care au ajuns la AJOFM Petrosani un loc de muncã. Restul, preferã sã stea pe ajutoare sociale si sã se plângã cã nu au scoalã, ori  calificãri.  „Nu este o noutate. Ei sunt multumiti cu situatia lor. Putini ar accepta  un loc de muncã, dacã le-am gãsi, pe mãsura calificãrii lor. Pe listã avem cam 300 de  persoane la Petrosani, din care, în jur de 50 nu pot ocupa un loc de muncã, pentru cã sunt bolnavi”, a sustinut Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani. Locurile de muncã oferite la aceastã bursã au venit de la 7 angajatori, inclusiv de la o firmã care oferea locuri de muncã în constructii. Din pãcate, însã, doar 11 oameni au fost selectati, desi joburile erau si pentru necalificati, ori sortatori, vânzãtori, zidari, dar nu a fost tocmai suficient.

Diana Mitrache