Jonglerii din firmele de stat

Societãtile de stat au ca obiect de activitate si jongleria. Cu bani sau cu functii. Asa se face cã în unele dintre cazuri existã persoane angajate pe post de jongleri. Dar ce este jonglerul? Potrivit DEX, jonglerul este un “artist de circ iscusit în arta de a jongla cu diferite obiecte”. În cazul firmelor cu capital de stat, aceste persoane nu fac scamatorii cu obiecte, ci direct cu locurile de muncã. Se pensioneazã/disponibilizeazã/demisioneazã (depinde de caz), iar dupã ceva timp revin la matcã. Pe criterii profesionale (absolut!). Existã persoane care nu pot fi înlocuite. Fãrã acestea, firmele s-ar prãbusi, nu ar mai exista productivitate, s-ar produce o calamitate. Experienta (!) le recomandã  pentru a reveni în cadrul societãtilor, chiar dacã au plecat de bunãvoie. Pentru a certifica nivelul ridicat al competentelor, la nevoie se poate organiza si un concurs, de împrejurãri, pentru ocuparea posturilor (sâc!). Pe motiv cã nu existã alti “specialisti” în domeniu (ceilalti au murit sau cei vii nu au calificarea necesarã) se apeleazã tot la fostele colaborãri. În unele cazuri, de-a dreptul “fructuoase”,  demonstrate de trecut, nedemontate de nimeni pânã în prezent. „Dinozaurii” din firmele de stat nu pot fi înlocuiti, doar se jongleazã cu ei. La momentul oportun, revin în distributia show-ului, unii ca pãpusari (“artist care dã spectacole de pãpusi, manevrându-le cu mâna sau conducându-le din culise printr-un sistem de sfori”),  altii ca marionete ale pãpusarilor. Totul se face pe sfoarã. Sfoara complicitãtii distructive.

Monika BACIU

2 thoughts on “Jonglerii din firmele de stat

 • 18 mai 2017 at 20:51
  Permalink

  Regula Nr.1
  – Sefu din sectorul de stat, nu se pensioneaza, nu demisioneaza si nu moare niciodta. El doar isi ia cateva zile libere pentru odihna !
  Regula Nr.2
  – Sefu din sectorul de stat, nu greseste, nu fura, nu minte.
  El doar mai da mici rateuri din cauza oboselii cumulate dupa 25 de ore de munca intensa. !!! [Cazul Rovinari, Ponta, Sova, cand erau pontati 25 de ore pe zi pentru servicii prestate]
  Regula Nr.3
  – Sefu din sectorul de stat, chiar daca este dovedit ca-i bou facut gramada, trebuie sa stiti ca defapt este vaca sub acoperire cu un randament record de 25-30 litri de lapte pe uger. Doar cei din cercul lui au dreptul sa-l mulga contra unui balot de paie exotice cu toate serviciile incluse.
  Regula Nr.4
  Sefu din sectorul de stat, nu moare niciodat. El doar migreaza in alt corp !

  Reply
 • 19 mai 2017 at 13:13
  Permalink

  Sefu de la statia Meteo din Parang a iesit la pensie si la reangajat din nou pensionar fiind ,iar altii nu au unde lucra

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *