Un turist polonez care se afla împreunã cu alti tovarãsi de-ai sãi în drumetie în masivul Godeanu a fost salvat de salvamontisti si jandarmii montani, dupã ce s-a accidentat.

Echipa de salvare a pornit pe itinerariul Râu de Mori- Lacul Gura Apelor -Lãpusnicul Mic-Vârful Godeanu-Lacul Scãrisoara,  turistul strãin, în vârstã de 22 de ani fiind gãsit în zona lacului Scãrisoara, accidentat la tapla piciorului stâng. “Turistul se afla în apropierea Lacului Scãrisoara, alãturi de alti colegi de drumetie, toti de nationalitate polonezã. Tânãrul, în vârstã de 22 ani, prezenta o plagã în talpa piciorului stâng. Salvamontistii i-au acordat tânãrului primul ajutor, nefiind nevoie ca acesta sã fie transportat la o unitate medicalã. Turistul si-a exprimat dorinta sã rãmânã campat peste noapte în zona lacului, alãturi de colegii de drumetie, urmând sã coboare de pe munte un cursul zilei de luni”, declarã Rãducu Nicolae purtãtor de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Jandarmii montani si salvamontistii recomandã turistilor care fac drumetii montane sã nu se aventureze pe trasee nemarcate si sã aibã echipament corespunzãtor de munte.

Diana MITRACHE