Propuneri de investitii pentru judet

Consiliul Judetean Hunedoara a trimis la Ministerul Turismului o adresã cu propunerile de investitii pentru judet.  Institutia judeteanã a  propus pentru comunã Criscior realizarea unui muzeu al mineritului si realizarea unui circuit turistic al zonei. Pentru comunã Toplita s-a propus  restaurarea bisericii de lemn Sfântul Nicolae din Vãlãri, amenajarea unei baze sportive si spatiu de recreere în satele Toplita, Dãbâca, Hasdau si amenajarea  unui muzeu al satului Pãdurenesc. Pentru Valea Jiului sunt propuse mai multe investitii cum ar fi de exemplu în orasul Petrila dezvoltarea si extinderea domeniului schiabil Sureanu si includerea în circuitul  turistic a clãdirilor situate în ansamblul Mina Petrila, în orasul Vulcan, modernizarea zonei turistice Pasul Vâlcan, ori în municipiul Petrosani, dezvoltarea domeniului  schiabil în zona turisticã Parâng.

Oficialii ministerului de resort spun cã proiectele autoritãtilor locale au fost sustinute financiar.   “Dorim sã vã informãm cã Ministerul Turismului deruleazã un program de sustinere financiarã a autoritãtilor administratiei publice locale (la nivel de judet, municipiu, oras, comunã), în completarea surselor proprii ale acestora, pentru finantarea proiectelor de investitii în infrastructura de turism din anul 2009. Baza legislativã a derulãrii programului amintit mai sus este Hotãrârea Guvernului nr. 120/2010, privind aprobarea listei cuprinzând programele si proiectele de investitii în turism si a surselor de finantare a documentatiilor tehnice si a lucrãrilor de executie a programelor si obiectivelor de investitii în turism, cu modificãrile si completãrile ulterioare”, aratã oficialii Ministerului Turismului.

Monika BACIU

Un comentariu la „Propuneri de investitii pentru judet

  • 18 mai 2017 la 22:04
    Permalink

    Singura solutie de dezvoltare a vaii jiului este schimbarea resedintei de judet de la Deva la Petrosani . Degeaba valea jiului voteza tot timpul cu PSD ca investitile merg in zona Devei desi Deva nu a votat niciodata cu PSD .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.