Frigidere, canapele, deseuri metalice si chiar o caroserie de masinã a ajuns în albia pârâului Slãtinioara, sus, la 2 km de centrul municipiului Petrosani.  Oamenii de acolo s-au plâns cã gunoiul a fost adus chiar de cãtre angajatii primãriei din Petrosani, din noiembrie si pânã acum. Doar cã li s-ar fi spus  cã vor turna si pãmânt peste, lucru care nu s-a întâmplat. Toate deseurile sunt lãsate de  izbeliste pe marginea apei, dosite oarecum de privirile indiscrete, însã, oamenii spun cã duhoarea abia acum începe sã se simtã.

„Cred cã au adus vreo 30 de rabe, din noiembrie, aici. Am crezut cã aduc pãmânt de umpluturã, dar nici pomenealã! E plin de tot felul de mizerii, masini de spãlat, frigidere, canapele si am avut si o caroserie de masinã, dar au fost aici ceva „magneti” si au dezasamblat-o si au dus-o la fier vechi. Mãcar de astupau cu pãmânt ca sã nu mai miroasã asa”, au spus oamenii din zona respectivã.

2-1

Deseurile zac pe marginea pârâului, ce este tot în grija administratiei din Petrosani.  Din pãcate, însã, problema gunoiului menajer a fost gânditã si în acest mod, iar urmele rabelor care le-au cãrat sunt si acum vizibile. Mai ales cã drumul este  distrus de apele de munte, care curg si brãzdeazã calea momârlanilor din acest loc.  Alo, Garda de Mediu, sunteti pe receptie!

Diana Mitrache