”Demisionez din ALDE Hunedoara pentru ca acest partid nu mai este ceea ce am construit impreuna cu o parte a colegilor, un partid credibil, curat in care transparenta, legalitatea si grija pentru cetatean sa fie prioritare. Am incercat sa pastrez aceste deziderate, dar deciziile de la centru au permis ca in fruntea filialei ALDE Hunedoara sa fie instalat abuziv Mircea Ioan Molot, un om cu vederi invechite, care duce compromisul politic dincolo de orice limita si cultiva slugarnicia, superficialitatea, improvizatia de joasa speta si are comportament dictatorial, pe alocuri deviant cand este vorba de dezbatere si pareri diferite fiindu-i total strain spiritul de echipa” – a declarat Marius Sanfirisca.

Marius Sanfirisca nu poate trece peste faptul ca, desi a existat o structura clara de functionare si de decizie construita in baza unui statut votat de membri ai ALDE, s-a incalcat orice regula stabilita democratic si a avut loc congresul partidului, practic, ilegal.
”Nu pot intelege acest lucru pentru ca presedintele Calin Popescu Tariceanu nu avea contracandidat la prima functie in partid in urma intelegerii cu co-presedintele Daniel Constantin. Singura explicatie ar fi impunerea unor oameni cu trecut indoielnic in fruntea organizatiilor judetene fara a avea vreun merit la constructia ALDE, asa cum este si Mircea Ioan Molot. In plus, cei care nu au fost de acord cu aceast mod abuziv de lucru si au atacat decizia in instante, au fost santajati si amenintati cu pierderea pozitiilor castigate prin munca si chiar excluderea din partid.
In aceste conditii, noi – eu si alti colegi din tara si din judet -, cei care am spus de la inceput ca dorim altfel de politica, una deschisa cetatenilor, legala si decenta, am decis sa ne alaturam domnului Daniel Constantin intr-un nou proiect, pentru altfel de politica, competitiva. Nu vom obosi sa incercam, am promis si trebuie sa reusim! – a precizat motivul acestei demisii Marius Sanfirisca.