Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, se va afla vineri, la Petrosani, unde se va semna contractul de finantare al ApaServ Valea Jiului. Semnarea contractului care prevede investitii de 90 de milioane de euro .

“Astãzi (luni-n.r.), la Bucuresti, am stabilit împreunã cu reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene, cã vineri, 19 mai 2017 sã semnãm, la sediul Apa Serv Valea Jiului de la Petrosani contactul de finantare pentru proiectul European ”Reabilitarea retelelor de apã si canalizare din Valea Jiului”. Pentru acest eveniment, care dã startul unor investitii semnificative pentru toate localitãtile Vãii Jiului, ne va onora cu prezenta chiar doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, care va fi prezentã vineri, la Petrosani în fruntea echipei de experti, si-i multumesc pentru decizia pe care a luat-o de a semna acest proiect la noi acasã, la Petrosani”, a declarat Costel Avram, directorul general al ApaServ Valea Jiului.  Este primul proiect de acest gen care este aprobat la nivelul tãrii. Investitia vizeazã reabilitarea si  extinderea retelelor de apã si canal din Valea Jiului.

“Proiectul Apa Serv Valea Jiului, primul de acest fel aprobat în România pe noul exercitiu financiar European, aduce Vãii Jiului fonduri în valoare totalã de 90 de milioane de euro. Vreau sã le multumesc tuturor colegilor mei de la Apa Serv care, printr-un efort absolut remarcabil, au fãcut posibil ca noi sã putem aplica pe acest program de finantare si, în plus, sã fim primul operator din România care are acces la fondurile alocate tãrii noastre pe acest domeniu major de activitate”, a mai spus sursa citatã.  Partea a doua a  proiectului de modernizare a sistemului de canalizare si alimentare cu apã potabilã valoreazã 67 de milioane de euro, fãrã TVA, iar zeci de km de retea vor fi reabilitati. În aceastã parte a proiectului, vor fi reabilitati 44 de km de retele, în toate orasele Vãii Jiului, 3 surse de apã, la Jiet, Polatiste  si Izvoru, aductiunea magistralã de la Valea de Pesti spre Petrosani, statiile de tratare de la Zãnoaga si Tãia si retelele de distributie din Vestul Vãii Jiului. De fapt cu ele va si începe proiectul, investitiile fiind prioritare în Lupeni si Uricani.

Monika BACIU