În judetul Hunedoara, joi, începând cu ora 9,00, se organizeazã în exclusivitate o bursã dedicatã celor fãrã locuri de muncã. Responsabilii agentiilor locale îi invitã pe toti cei interesati sã vinã la sediile din orasele lor, pentru cã sunt scoase câteva locuri de muncã în diverse domenii.

„Vom avea o mini-bursã, organizatã la nivelul judetului Hunedoara. În Valea Jiului va fi desfãsuratã la Petrosani, Vulcan si la Lupeni, iar la Petrosani, pânã în prezent, avem 4 angajatori, care si-au confirmat prezenta. Ca domenii de activitate sunt în comert si servicii. Din pãcate, pânã în prezent, nu am reusit sã contactãm vreun angajator din domeniul constructiilor”, a spus Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani. Judetul Hunedoara nu se se situeazã tocmai pe primele locuri în tarã în ce priveste rata somajului, însã, numãrul real al celor care nu au de lucru depãseste cu mult numãrul somerilor indemnizati sau nu. Cu toate acestea, putini sunt cei interesati, desi burse se organizeazã lunar, însã, nici ofertele nu sunt avantajoase.

„Interesul somerilor este destul de scãzut, având în vedere cã ei, întotdeauna, cautã alte locuri de muncã, fatã de ceea ce reusim noi sã aducem la bursã. Iar numãrul de locuri de muncã, din pãcate, este destul de redus. Pentru bursa de joi, pânã acum, avem maxim 16 locuri de muncã”, a mai adãugat Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.  La sfârsitul lunii martie 2017, rata somajului înregistrat la nivel national a fost de 4,55%, mai micã cu 0,16 procente, decât cea din luna anterioarã si mai micã cu 0,23, decât cea din luna martie a anului 2016.   Nivelurile cele mai ridicate ale ratei somajului au fost în judetele: : Vaslui (10,90%), Teleorman (9,87%), Mehedinti (9,52%), Buzãu (9,38%), Galati (8,99%), Dolj (8,98%), Gorj (8,19 %), Olt (7,37%), urmate de judetele Ialomita (7,04%) si Cãlãrasi (6,66%). Judetul Ilfov a continuat sã înregistreze, si în luna martie 2017, cea mai micã ratã a somajului (1,08%).

Diana Mitrache