23 de cupluri din municipiul Petrosani au sãrbãtorit ziua de 15 mai, care la nivel international marcheazã Ziua Internationalã a Familiei, în cadrul familiei comunitãtii petrosãnene.

17 cupluri care au aniversat 50 de ani de cãsnicie si 6 cupluri care au împlinit anul acesta 60 de ani de cãsnicie au fost premiate de Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani.

“Sper din tot sufletul sã fiti alãturi de noi cât mai mult timp si de acum încolo. Este un gest de recunostintã pentru dumneavoastrã pentru modul în care dumneavoastrã ati înteles viata si o trãiti si sunteti un exemplu pentru copiii dumneavoastrã si pentru noi ceilalti. Cred cã este foarte important sã avem niste repere solide în viatã, iar dumneavoastrã sunteti unul dintre aceste repere. Sã stai 50 de ani, 60 de ani împreunã cu cineva nu e un lucru usor. Mã bucur cã la Petrosani sunt din ce în ce mai multe cupluri care sãrbãtoresc astfel de evenimente deosebite. Noi, românii în ultima perioadã am cam uitat sã ne bucurãm de lucrurile simple si mãrunte si tot timpul gândim cumva negativ, însã eu cred cã este foarte important sã ne bucurãm de fiecare dimineatã în care ne trezim si putem sã respirãm si de orice gest fãcut de persoanele dragi nouã”, le-a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani celor prezenti la eveniment.

Actiunea a fost una emotionantã. La fel ca de fiecare datã la astfel de manifestãri, cuplurile ne-au împãrtãsit cu lacrimi în ochi si emotie cum au trecut peste cei 50 de ani de cãsnicie. Nu le-a fost usor, dar cu rãbdare, încredere si împreunã au reusit sã treacã peste toate obstacolele pe care viata le-a scos în calea lor. O statisticã a Serviciului de Stare Civilã de la Petrosani aratã cã în anul 2016 au fost încheiate 230 de cãsãtorii, în timp ce numãrul divorturilor a fost de 110.

Monika BACIU