Regulament pentru proprietarii de câini

Autoritãtile locale de la Vulcan au lansat în dezbatere publicã un proiect de hotãrâre privind transparenta decizionalã în administratia publicã.  Proiectul vizeazã aprobarea unor reglementãri privind detinerea câinilor de companie si accesul persoanelor însotite de câini în spatii special amenajate din municipiul Vulcan.

”În perioada 11.05.2017 – 24.05.2017, inclusiv, persoanele fizice si asociatiile legal constituite, interesate, vor putea depune în scris la sediul Primãriei Municipiului Vulcan, camera 18, propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotãrâre mai sus mentionat. Persoana din cadrul institutiei noastre desemnatã ca fiind responsabilã pentru relatia cu societatea civilã care va primi propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare este domnisoara jr. Sîrb Sorina”, se aratã într-un comunicat al Primãriei municipiului Vulcan. În sedinta de consiliu în care a avut loc dezbaterea bugetului, mai multi vulcãneni au solicitat edililor un regulament clar în acest domeniu. Legal, fiecare proprietar de câine ar  trebui sã fie înarmat cu mãnusi si pungi în care sã adune resturile animalelor. La Vulcan, edilii spun cã existã o hotãrâre de  consiliu care reglementeazã circulatia patrupedelor, dar aceasta nu este luatã în seamã.

“Avem o hotãrâre de consiliu mai veche, cu circulatia câinilor si picilor în zonele municipiului, unde au dreptul sã se plimbe câinii, nu au dreptul în parcuri. Calci în rahat de câine si….”,  a spus, în cadrul sedintei din luna martie a acestui an, Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.  Politia Localã îi poate amenda pe proprietarii de patrupede care nu strâng resturile de pe domeniul public.

Monika BACIU

Un comentariu la „Regulament pentru proprietarii de câini

  • 15 mai 2017 la 20:13
    Permalink

    Limitarea circulatiei bipedelor cand se va face?Sunt foarte multi care nu ar trebui lasati sa circule liberi printre oameni.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.