Firma ginerelui lui Blaga, în executare silitã

Nici paza unitãtilor miniere – un contract generos pentru care se dã încã o bãtãlie crâncenã – sau a altor obiective mai mult sau mai putin strategice, dar nici transportul valorilor, ori escorta VIP nu au salvat societatea Axis Corporate Security de executarea silitã.

Dupã doar câtiva ani de al functionare, firma reprezentatã de Ionut Rudeanu – ginerele fostului ministru de Interne Vasile Blaga – este în executare silitã.

Datoriile acumulate la bugetul de stat sunt de 1.073.865 de lei, societatea fiind pe locul 46 la nivel judetean în ceea ce priveste valoarea creantelor.

Înfiintatã în 24 Aprilie 2009, firma are sediul în Deva si figureazã la pozitia 784 pe lista Ministerului de Interne care cuprinde firmele ce au obtinut, pânã la data de 31.03.2010, licentã de functionare în domeniul pazã si protectie, licentã luatã de altfel la scurt timp dupã ce a fost înfiintatã.

Axis Security este, de fapt, firma care a lãsat fãrã contract cu Compania Nationalã a Huilei Petrosani un alt mare datornic la bugetul de stat, Protector International SRL, aflatã acum în faliment si cu datorii ce depãsesc 35 de milioane de lei.

De fapt, cei de la Protector sunt pe primul loc la nivelul judetului Hunedoara ca volum al creantelor acumulate, urmati îndeaproape de cei de la Ateliere Centrale, cu peste 32 de milioane de lei datorii la bugetul de stat. Pe locul 3 se regãseste Ferom Ass SRL, cu aproape 20 de milioane de lei datorie, urmati de MINVEST Deva, cu 18,87 milioane de lei.

Pe lista oficialã publicatã de DGFP Hunedoara se aflã majoritatea societãtilor de interes local, care se dovedesc neputincioase în a administra patrimoniul mostenit si relatiile comerciale cu populatia, care continuã sã acumuleze datorii, fie cã vorbim despre societãtile furnizoare de agent termic, ori cele de gospodãrire publicã. Sumele pe care acestia le datoreazã la bugetul de stat sunt extrem de greu de recuperat si cei mai multi dintre datornici sunt în faliment, în insolventã, ori nu au bunuri care sã poatã fi valorificate.

Carmen Cosman

4 comentarii la „Firma ginerelui lui Blaga, în executare silitã

 • 23 iulie 2012 la 10:05
  Permalink

  toate firmele de paza si protectie sunt infiintate cu sprijinul si consilierea directa a unor mahari din ,,interne”. se ,,umfla” un contract baban, se incheie pe parcurs unu sau doua acte aditionale, se maresc nr. de posturi stabilite initial prin planul de paza, se achita salariul minim pe economie cu intarzieri de pana la 2-3 luni, se da ,,peste nas” d.g.f.p. se ,,unge si se impinge la varf” apoi se dau ,,ranite,lovite ” si fara un creitar in cont. patrimoniul ? cateva costume rupte,bastoane, scaune,mese, dulapuri, caschete,… si Dumnezeu cu mila. restul este treaba judecatorilor care pune statul in genunchi in fata …falitului. DE CE AM SCRIS TOATE ASTEA ? ASA IMI PLACE MIE SA MA LAUD CA TRAIESC IN ROMANIKA.

  Răspunde
 • 23 iulie 2012 la 10:13
  Permalink

  WAW ! AM UITAT SA-I POMENESC SI PE ,,SALAHORII” CARE ,,TRUDESC” LA GREU SA- I FACA GAURA CAT MAI MARE BUGETULUI DE STAT. 1.POLITIA. 2.GARDA FINANCIARA. 3.INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA.4.ADMINISTRATORII FIRMELOR DE PAZA.5.MAGISTRATI. 6.,,CONSILIERII” FINANCIARI. 7.BENEFICIARUL SERVICIULUI DE PAZA SI PROTECTIE. ROMANIKA SAT FARA CAINI.

  Răspunde
 • 16 august 2012 la 01:05
  Permalink

  Sc.Axis.Corporate.Security.SRL nu da bani la timp nu da minimul pe economie nea pus sa semnam pt marire cu 30 lei na-m primit, pe cnh nu interesesza sa aleaga o firma mai serioasa de paza cum era scorzeze. au sa ne dea bani pe 2 luni axisul si dupa ce ca nu da bani angajati de la mine fura ei ne pandesc unde ne ducem si da vina pe paza dupaceia in tara aasta e greu rau

  Răspunde
 • 16 august 2012 la 01:10
  Permalink

  E rau dupa ce ca e urata situatia angajati de la mine ne pandesc cand ne indepartam putin de anumite locuri si sustrag fier si da vina pe paza nui cinstit zau eu nu inteleg dupa ce ca e salariu mic mai avem si probleme tocmai cu angajati de la mina de la suprafata

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.