Au constatat cã încã nu s-au reabilitat, desi au trecut mai aproape douã sãptãmâni de la incendiul din blocul lor.  Vorbim despre voluntarii de la Salvati Copiii din Petrila, care, imediat dupã incendiu, le-au dat de mâncare si i-au gãzduit pe cei care nu mai aveau unde sã se întoarcã în acel bloc, puternic afectat de fumul gros, degajat de incendiul din 4 mai, iar acum ar vrea sã îi ajute din nou.

Copiii lor vin la sediul organizatiei, flãmânzi si prost îngrijiti, pentru cã acasã încã nu au curent si nici conditii umane, iar Valeria Popescu, presedinta Organizatiei Salvati Copiii lanseazã un apel cãtre „toti cei care stiu ce înseamnã sã nu ai, sã îti fie foame, ori sã mãnânci cartofi fierti cu mãmãligã”.

4-1

„Apelez la bunãtatea si la sufletul celor de aici, în care eu cred foarte mult. (…) Si noi venim în sprijinul primãriei. Imediat dupã incendiu, i-am adus aici, la sediul organizatiei, pe toti. Mici, mari, i-am adãpostit, i-am hrãnit, le-am dat hãinute. Asistentii nostri merg la ei,sã îi mobilizãm sã facã ceva, pentru cã, de disperare, ei stau si asteaptã. Si noi încercãm sã sprijinim, în primul rând, familiile afectate de incendiu. Trebuie zugrãvite camerele, usile sunt arse”, spune Valeria Popescu, presedinta Organizatiei Salvati Copiii.  Existã si un cont al organizatiei din Petrila, în care se pot dona sume de bani. Voluntarii de aici vor fi cei care vor gestiona, pe viitor, situatia, alãturi de cei din Primãria Petrila, dar au nevoie de sprijinul populatiei. Cei care  locuiesc în acest bloc nu lucreazã, trãiesc din  ajutoare sociale, sunt sãraci lipiti- pãmântului, iar cei care suferã de frig si foame sunt copiii lor. O parte dintre ei nu au mai mers la scoalã si Valeria Popescu cautã acum sã  îi sprijine, împreunã cu voluntarii lor si cei de la Primãria Petrila.

Contul în care se pot face donatii este: RO47 RNCB 0165 0201 8135 0001

Diana Mitrache