Baza sportivã Jiul Petrosani se aflã într-o avansatã stare de degradare. Aceasta se aflã în subordinea administratiei locale de la Petrosani. Consilierii locali de la Petrosani au solicitat investitii care sã revitalizeze stadionul.

La sedinta din luna aprilie, consilierul local ALDE, Milu Vladislav a solicitat cã taxa încasatã în fiecare duminicã, cu organizarea târgului sãptãmânal, sã intre în bugetul Clubului Sportiv si nu a Pietei, asa cum se întâmplã acum.  “Vreau sã concretizãm, nu sã discutãm o petitie. Sã facem un proiect de hotãrâre, este inadmisibil ca piata sã încaseze taxa. Ar trebui sã o încaseze Clubul Sportiv Jiul. Ar trebui sã vedeti vestiarele, tribunele cum aratã, totul este în paraginã. Avem oameni la ajutorul social, de ce nu muncesc acolo? Cresc buruienile de nu se mai vede stadionul.Cred cã suntem singurul oras care organizãm un târg sãptãmânal într-un club sportiv. Pentru urmãtoarea sedintã sã facem un proiect de hotãrâre sã gãsim o solutie pentru a salva bazã sportivã”,  a spus consilierul local ALDE, Milu Vladislav.

O altã problemã constã în faptul cã nu se mai gãseste documentatia tehnicã, iar unele reparatii nu s-au mai efectuat din anii 2000. “Cât priveste Clubul Sportiv Jiul, problema este mult mai complexã. Dacã sunteti un pic atenti o sã aflati ceva foarte interesant. Din doi în doi ani, conform cãrtii tehnice a stadionului stâlpii trebuie detensionati, schimbate coloanele de la acoperis. Ultima reparatie s-a fãcut în anul 2000. Toatã documentatia trebuie sã fie la stadion. Eu le-am gãsit în podul stadionului de la Deva si am adus-o la Petrosani. Este în biroul presedintelui toatã documentatia”, a spus consilierul PNL, Petre Drãgoescu.  Actualul stadion a devenit unic în România din 1981, si încã este singurul cu douã tribune plus cea oficialã acoperite complet. Acesta a fost îmbunãtãtit la noi standarde dupã recenta promovare în Liga 1 din anul 2005, când s-a acoperit cu scaune de plastic toatã suprafata, s-a iluminat un teren de antrenament iar tribuna presei a beneficiat de prize si acces la internet.  Constructia avea totusi instalatã o tabelã electronicã (destul de veche), amplasatã o pistã de atletism în jurul terenului, si patru terenuri de antrenament care apartin complexului sportiv.  Practic acest stadion avea o capacitate de 30 000 de locuri.

Monika BACIU