Municipiul Petrosani a fost capitala gimnasticii aerobice, la sfârsitul sãptãmânii trecute. Peste 200 de gimnasti de la palatele si cluburile copiilor din tarã au venit la Petrosani la cea de-a XI-a editia concursului.

“Astãzi a avut loc cea de-a XI-a editie a Concursului National de Gimnasticã Aerobicã Cupa Parâng, a fost un concurs foarte puternic, cu centre puternice. Participanti sunt 17 centre din întreaga tarã. Încercãm sã ne alãturãm si noi Federatiei Române de Gimnasticã cu regulamentul. Anul acesta au fost cu trei centre mai mult, au fost  240 de participanti”, a declarat Adriana Popã, antrenor gimnasticã Aerobicã Clubul Copiilor din Petrosani.

La fel ca în fiecare an, administratia localã de la Petrosani a fost coorganizatorul concursului. Pentru reprezentantii Primãriei Petrosani este important ca elevii sã practice diferite sporturi.

“Editia a XI-a a Concursului National de Gimnasticã Aerobicã „Cupa Parâng” derulatã astãzi, la Petrosani, cu participarea a peste 200 de copii de la 17 centre din tarã este o confirmare a faptului cã numãrul tinerilor care doresc sã facã miscare si performantã este din ce în ce mai mare. În ziua de astãzi pentru copii este foarte important sã practice sportul. Faptul cã putem sã-i sustinem atunci când avem posibilitatea sã îi vedem fãcând nu doar miscare ci chiar performantã este un câstig real pentru noi. Iar aerobicul este prin excelentã un sport al miscãrii armonioase, dar si o demonstratie de disciplinã, curaj si mãiestrie. Multumesc organizatorilor, Clubului Copiilor si Elevilor Petrosani si în special doamnei antrenor prof. Adriana Popa care, alãturi de echipa de organizare, depune eforturi mari pentru ca acest concurs sã fie o reusitã, an de an”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. La final, cu totii au fost premiati. Copiii au primit diplome, cupe, medalii, dar si o pungã cu cadouri.

Monika BACIU