Ziua verde e vineri la Petrosani

Sub egida Ziua Verde, la Petrosani, are loc vineri dimineatã o actiune dedicatã ecologizãrii. Elevii care vor participa, primesc sepci si materiale necesare acestui gen de activitate si învatã, în acelasi timp, cum trebuie sã se poarte în naturã.

An de an, administratia din Petrosani a initiat o astfel de actiuni, prin care a implicat mai ales tinerii, pentru cã ei sunt cei care vor avea misiunea pãstrãrii unui spatiu curat.

„Asa cum ne-am obisnuit în fiecare an, cu ocazia acestei zile, ne întâlnim în centrul civic cu toti cei care participã. Aici e vorba despre elevi, ONG-uri, administratia localã. Noi am pregãtit toate materialele necesare pentru curãtenie. Toate scolile vin acolo, dupã care fiecare pleacã în zona arondarã. Vor fi împãrtite aceste semne distinctive. Uneori am avut esarfe, altã datã sepci, tot sepci vom da si acum. E o activitate prin care nu încercãm altceva, decât sã educãm si în acest fel copiii nostri în spiritul civic de protectie si grijã fatã de mediul înconjurãtor”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Ziua Verde începe la ora 10 si, timp de mai multe ore, tinerii liceeni si elevii din scoli vor pleca sã facã curãtenie în zonele de picnic si nu numai. Vizate sunt si suprafetele din zona soselei de centurã, ori cartierele mai mãrginase, ori cele din apropierea apelor ce traverseazã orasul.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Ziua verde e vineri la Petrosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.