În primele patru luni ale acestui an, Cetãtile Dacice de la Sarmisegetusa Regia au fost vizitate de peste 10.000 de turisti. Numãrul celor care au vrut sã descopere istoria judetului Hunedoara a crescut cu peste 140 de procente.

“În perioada ianuarie-aprilie 2016 au fost înregistrati 4.100 de turisti, iar în aceeasi perioadã a anului 2017 numãrul acestora a crescut la 10.100 de turisti, adicã o crestere procentualã de 146,3% fatã de anul precedent”, aratã cei de la Agentia de Dezvoltare Economico-Socialã din Hunedoara. Reprezentantii ADEH sustin cã numãrul mare de vizitatori se datoreazã promovãrii intense, prin intermediul târgurilor de profil.

“Cresterea s-a datorat bunei administrãri a sitului, drumului de acces, expozitiei „Sarmizegetusa Regia, inima aurului dacic” de la poalele Dealului Grãdistii, dar si Târgurilor de Turism ale României din lunile noiembrie 2016, respectiv februarie 2017, unde cetatea dacicã a fost prezentatã si promovatã de cãtre echipa Agentiei de Dezvoltare Economico-Socialã a judetului Hunedoara”, mai aratã cei de la ADEH. Cetãtile de la Sarmisegetusa au fost vizitate, la sfârsitul sãptãmânii trecute, si de ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm.

Monika BACIU