Situatia dezastruoasã a echipei de fotbal Minerul Uricani în Liga a IV-a Hunedoara aflatã pe ultimul loc, ne-a fãcut sã-l abordãm pe cel ce rãspunde de ea, presedintele Vasile Scurtu (45 de ani), cel care a început fotbalul la juniorii Sportului Studentesc Bucuresti în perioada 1986-1991 a jucat la Gloria Bistrita în 1991-1992 (antrenor Remus Vlad), din 1993 venind în Valea Jiului, la Minerul Uricani, apoi Minerul Stiinta Vulcan (1994-1997) si de douã decenii, din 1997, din nou la Minerul Uricani.

Reporter: Au fost vremuri frumoase la Uricani, dar ce se întâmplã acum?

Vasile Scurtu: Ce sã se întâmple!? Nu mai sunt fotbalisti! Avem si acum 11 juniori la echipa mare, cei mai în vârstã s-au lãsat în masã, facem ce putem…

Reporter: Nu existã o formã de a-i motiva?

Vasile Scurtu: În niste limite. Existã angajati cu 250-500 de lei, dar la banii ãstia, cine stã? Cei tineri, terminã liceul si pleacã la facultãti ori prin strãinãtate la muncã, iar cei mai consacrati, pe la alte echipe, de pildã, la Lupeni, unde în ultimii ani am dat o echipã întreagã: Adi Farcas, fratii Harangozo, Ciocârlan, Rere Moldovan, Al. Cojocaru, M. Dumitrescu, Cismasiu si altii.

Reporter: În aceastã stuatie, cum vezi viitorul fotbalului în Valea Jiului?

Vasile Scurtu: E din ce în ce în mai greu cu fotbalul în Valea Jiului… Vedeti, Vulcanul s-a dus în Liga a V-a, Universitatea Petrosani abia mai respirã, pânã si la un brand precum Jiul Petrosani lucrurile stau rãu. Eu ce pot sã spun, în ritmul ãsta, greu de crezut cã se vor mai atinge performantele de pe vremea când eu eram fotbalist la Vulcan sau Uricani.

Reporter: Apropo, sã încheiem într-o notã optimistã. Care sunt cele mai frumoase amintiri ale tale de pe gazon?

Vasile Scurtu: Un turneu la Braunschewe în Germania, în 1991, la juniori cu 27 de echipe participante, unde am luat locul 1 cu Sportul Studentesc, învingând o echipã din fosta Cehoslovacie si promovarea cu Minerul Uricani în Divizia „C”, în vara anului 2005, când am marcat 30 de goluri în Liga a IV-a, cu antrenorul Ioan Dosan, cu generatia lui Ducu, Bozsoki, Acs, Isfan, Saucã, Szep sau Voina. Mã bucur desemenea, cã fiul meu Daniel (20 ani), îmi calcã pe urme, fiind si el jucãtor de fotbal la Minerul Uricani.

A consemnat GENU TUTU