Familia Resmeritã de la Lupeni s-a aflat în prim-plan, în ultimele zile. Dupã ce a fost anuntat candidatul PSD pentru Primãria Lupeni au existat voci care au sustinut cã la Lupeni s-a format o dinastie. Primãria Lupeni a fost condusã timp de 16 ani de Cornel Resmeritã, în anul 2016 alegerile locale au fost câstigate de Cristian Resmeritã, fiul cel mare al primarului, actual senator, iar acum candidatul PSD pentru alegeri este Lucian Resmeritã, fiul cel mic al fostului primar.

Presedintele PSD Lupeni, Cristian Resmeritã, spune cã au fost realizate sondaje în rândul lupenenilor pentru a stabili candidatul, iar  rezultatele l-au dat câstigãtor pe fratele sãu, Lucian Resmeritã.

“Încã din luna ianuarie am fãcut în asa fel încât am încercat sã gãsim cea mai bunã solutie pentru a gãsi un candidat care sã aibã cele mai mari sanse, nu pentru a câstiga neapãrat alegerilor. Am considerat cã este important sã avem o echipã care sã ducã mai departe toate proiectele începute de mine si de domnul viceprimar. Am testat vreo 6-7-8 oameni, am fãcut inclusiv sondaje de opinie pentru cã eu ca presedinte al organizatiei mi-am dorit sã nu gresesc. Într-o competitie finalã s-au aflat doi, domnul viceprimar Iacob Mesaros, domnul Lucian Resmeritã. În urma rezultatelor pe care le-am avut, am decis ca cel care va fi candidat din partea organizatiei PSD Lupeni sã fie Lucian Resmeritã. S-a discutat faptul cã vine cineva si candideazã din partea organizatiei PSD, cineva care poartã tot numele de Resmeritã. Am discutat foarte mult cu membrii de partid, cu cetãtenii din Lupeni. Niciodatã nu am considerat faptul cã pe cineva îl cheamã într-un fel, faptul cã cineva face parte dintr-o familie sau din altã familie sã fie niciun ajutor sau niciun impediment. Este normal ca cineva, s-a întâmplat sã fie fratele meu, sã fie pe prima pozitie în optiunea alegãtorilor si sã vãd si cetãtenii si toate cercetãrile sã îmi spunã cã este cel pe care cetãtenii îl doresc cel mai mult, eu nu am putut sã mã opun dorintei cetãtenilor. Dacã aveam o dorintã a mea personalã sã îmi impun un candidat, puteam sã o fac încã din luna ianuarie. Nici domnul Mesaros nu stãtea rãu în sondaje”,  a declarat Cristian Resmeritã, presedintele PSD Lupeni.  Iacob Mesaros, primarul interimar al municipiului, nu ascunde faptul cã si-a dorit sã candideze pentru postul de primar, însã spune cã s-a retras în momentul în care a constatat cã rezultatele sondajului de opinie au un alt favorit.

“Mi-am dorit, dupã ce dânsul a plecat, sã candidez pentru postul de primar, am avut aceastã intentie si mi-am sustinut-o pânã la un punct. Eu am spus cã dacã cel cu care mã mãsurati are un vot înaintea mea, mã retrag, îl felicit si continuãm activitatea. Îl felicit pe Lucian (Resmeritã-n.r.) cã nu a obtinut un vot înaintea mea, ci mai multe voturi. Am lucrat în Consiliul Local foarte bine cu domnul Lucian”,  a spus Iacob Mesaros, primarul interimar al municipiului Lupeni.  În urma sondajelor de opinie realizate la nivelul municipiului Lupeni, de cãtre PSD, Lucian Resmeritã a fost desemnat candidatul care va intra în cursa electoralã pentru Primãria Lupeni.

Monika BACIU