O mânã de pasionati ai aventurilor montane vor sã deschidã, într-o lunã, un camping la standarde europene, cu corturi montate pe platforme din lemn, cu bãi proprii si utilitãti, sau chiar cu baie la butoi, în apã fierbinte.

Actiunea de montare a taberei este pe final si organizatorii spun cã asteaptã sã finalizeze ultimele finisaje, dar si vremea bunã, pentru cã de acolo sunt garantate câteva excursii în zone unice în lume. „Va fi o tabãrã ultra-sofisticatã, un resort la corturi, la limita Parcului National Retezat, mai exact la observatorul din Câmpusel, unde, în urma discutiilor cu cei de la mediu si administratia Parcului National Retezat, care ne sunt parteneri în acest proiect, vom începe realizarea resortului, imediat ce ajung în posesia noastrã epuratoarele necesare. Ele vor fi montate, pentru a respecta legislatia de mediu”, a declarat George Resiga, organizator, partener cu Salvamontul în acest proiect.

Corturile sunt de ultimã generatie si, pentru pasionatii de munte, ridicã la maxim standardele de campare. „Sunt niste corturi englezesti, sunt foarte mari, de 4m/4m. Vor fi suspendate pe niste platforme pentru a nu afecta solul, vegetatia, pentru cã vor sta 2 luni jumate, trei, în aceastã zonã. Tabãra va fi axatã pe activitãti ce se pot desfãsura în mediul natural, orientare turisticã, speologie, alpinism, notiuni de supravietuire si pur educative, atât pentru copii, cât si pentru adulti”, a mai  adãugat George Resiga, cel care va asigura si siguranta turistilor în campus.  Tabãra se va deschide în cel mai devreme pe 1 iunie, asa încât iubitorii muntelui sã poatã veni în Parcul National Retezat, la doar câtiva km de Uricani,  într-un peisaj de vis, cu pesteri si locuri unice.

Diana Mitrache