Fabius Kiszely este angajatul Primãriei Petrosani, detasat la Prefecturã

”Da, a fost angajat la noi, dar mai demult. Dumnealui este detasat de Primãria Petrosani, la Prefecturã” –  Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

În sedinta ordinarã a Consiliului Local Petrosani, din 26 aprilie 2017, s-a adoptat Hotãrârea 98/2017 – privind modificarea organigramei si a statului de functii din cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat a municipiului Petrosani. De circa o sãptãmânã se tot vehiculeazã faptul cã pentru actualul prefect al judetului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, existã în statul de functii un post blocat.

Cum pãrea ilogic sã se întâmple acest lucru, am încercat sã verificãm informatia pe site-ul Primãriei Petrosani. Doar cã pe pagina respectivã nu mai existã de o bunã bucatã de vreme documente publice complete. De exemplu, aceastã Hotãrâre 98/2017, existã, dar fãrã expunere de motive, fãrã anexe. Mai existã un proces verbal telegrafic, în care se aratã cã sedinta curge fãrã probleme, fãrã întrebãri lãmuritoare din partea consilierilor, doar câte una pe ici pe colo, nesemnificativã.

Am reusit sã facem rost de anexele hotãrârii în cauzã si am constatat cã în Anexa II a hotãrârii, respectiv Statul de Functii, pe pagina a 2-a, primul angajat în functia de consilier superior al Compartimentului Energetic figureazã Kiszely Fabius Tiberiu, iar în dreptul sãu scrie ”temp. vac.”

1-1

Mai existã posturi în dreptul cãrora scrie cu litere mari VACANT, fãrã nume, cum este normal. Bãnuind cã la asta se refereau cei care au sesizat numele prefectului în Statul de Functii când au spus cã postul este blocat pentru Fabius-Tiberiu Kiszely, am cerut lãmuriri primarului municipiului Petrosani,  Tiberiu Iacob Ridzi. Mai precis l-am întrebat dacã actualul prefect a fost vreodatã angajat al Primãriei.

”Da, a fost angajat la noi, dar mai demult. Dumnealui este detasat de Primãria Petrosani, la Prefecturã” – a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, care se afla pe teren si nu a putut sã ne dea date precise.

Dar este usor de dedus faptul cã Fabius Kiszely a fost angajat înainte de 15 iulie 2015, când a devenit subprefect al judetului Hunedoara. Si cum domnia sa  a detinut o functie de conducere în ApaProd, iar pentru a ocupa scaunul subprefect si ulterior prefect trebuia sã provinã din rândul functionarilor publici, s-a gãsit solutia.

1-2

Asa se explicã angajarea sa la Primãria Petrosani.  Este interesant faptul cã Fabius Kiszely a fost secretar al PSD în judetul Hunedoara, si nu a fost ajutat/angajat de nici un coleg de partid, primar PSD, pentru a deveni functionar public,  dar a fost ajutat de o primãrie condusã de un primar care a fost în PDL, apoi în UNPR din luna octombrie 2014 si care în prezent este în PNL.

În concluzie, Primãria Petrosani pare a fi o scoalã a functionarilor publici, o rampã de potentiale lansãri în functii cu pretentii având în vedere cã si fostul presedinte interimar al Consiliului Judetean, Adrian David, a fost angajat al administratiei locale de la Petrosani atunci când se zvonea/pregãtea sã devinã prefect, dar nu a fost sã fie…

Ileana Firtulescu

Advertisements

Un comentariu la „Fabius Kiszely este angajatul Primãriei Petrosani, detasat la Prefecturã

  • 10 mai 2017 la 08:56
    Permalink

    Nu am iubit niciodata PDL, PNL, PMP s.a. sunt simpatizant si votant PSD, insa nu iubesc nici golaneala ieftina. De dragul adevarului trebuie spus ca in iunie-iulie 2015 Romania era condusa de guvernul PSD Ponta si ma gandesc ca ordinul de la prefectura pentru dl. Ridzi a venit pe filiera PSD, pentru ca nu cred ca PNL aflat in opozitie desemna subprefectul.
    Daca Ioan Rus si sponsora Lavinia aveau ceva minte nu plateau acest articol, taceau si isi vedeau de treaba…dar unde minte nu-i… 🙂

Comentariile sunt închise.