Pasul Vâlcan intrã în reabilitare, Straja si Parâng mai au de asteptat

Anul acesta, drumul spre Pasul Vâlcan va intra în reabilitare. Reprezentantii Consiliului Judetean spun cã au deja bani pentru acest obiectiv.

O promisiune a conducerii Consiliului Judetean la începutul acestui mandat a fost aceea cã în urmãtori ani, pe lista de investitii se vor regãsi si drumurile spre  cele trei statiuni montane din Valea Jiului.  În prezent, alesii de la judet spun cã deja s-au fãcut demersuri avansate pentru primul drum, respectiv cel care duce spre Pasul Vâlcan.

“Drumul de la Pasul Vulcan este prins în Programul Operational Regional, acum va iesi din lista de asteptare si intrã la finantare, respectiv 3 milioane de lei . Dar, se asteaptã ca sumele rãmase de la celelalte licitatii sã fie atribuite aici si sã se finalizeze si celelalte lucrãri la care au fost fãcute licitatiile”, ne-a declarat Tiberiu Balint, vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

În privinta celorlalte douã, spre Parâng si Straja, situatia este putin mai complicatã, însã si acestea vor intra în reabilitare, dacã anul acest nu, anul viitor cu sigurantã, dupã cum mai afirmã oficialii de la judet.

“Avem în vedere sã începem, noi sperãm din toamna asta, si celelalte drumuri, însã am avut o micã problemã pentru cã ele au fost predate în programul national de dezvoltare a infrastructurii al doamnei Udrea, care s-a lãudat cã le va asfalta, dar asa cum s-a vãzut, nu s-a fãcut nimic pe ele. Acum, partea tehnicã a preluãrii înapoi de cãtre Consiliul Judetean ne creeazã unele probleme. Partea tehnicã înseamnã juridic, noi trebuie sã fim administratorii acestor drumuri, pentru cã în momentul de fatã este Ministerul Dezvoltãrii, ca sã putem lucra pe ele”, a mai afirmat Tiberiu Balint.

Luiza Andronache

Un comentariu la „Pasul Vâlcan intrã în reabilitare, Straja si Parâng mai au de asteptat

  • 23 iulie 2012 la 09:19
    Permalink

    Molot a promis ca va moderniza in mandatul acesta si drumul din Parang.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.