Morgã nouã la Petrosani

Cadavrele în descompunere, ori cele care au nevoie de investigatii suplimentare nu vor mai ajunge în spitalul din Petrosani.  Decizia îi apartine directorului Serviciului Judetean de Medicinã Legalã a judetului Hunedoara, care a cerut un spatiu în policlinica stomatologicã, acolo unde îsi are biroul si medicul de medicinã legalã. Acolo va fi utilatã o salã proprie de necropsie, ce va fi supravegheatã, printr-un sistem video, de la Deva, atunci când va fi necesar.

„Acest cabinet deserveste o populatie de aproximativ 150.000 de locuitori. Acest cabinet desfãsoarã activitãtile prevãzute de lege, respectiv certificate si alte lucrãri, dar, în special, necropsii, în cazurile în care organele de anchetã o solicitã. Consider cã nu este normal ca aceste cadavre, adesea intrate în putrefactie, sau prezentând anumite patologii, sã fie introduse în sala de autopsie a spitalului, pentru cã astfel se pot introduce factori infectiosi în spital. De aceea noi avem nevoie de o salã de autopsie separatã”, a spus Dan Mãrculescu, director SML Hunedoara.

Primãria din Petrosani a dat serviciului de medicinã legalã acest spatiu, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi chiar a spus cã o va zugrãvi, pentru cã acolo sã înceapã cât mai repede activitatea propriu-zisã.  „Si eu vreau ca medicina legalã sã plece din spital, din locatia pe care o au acum. Am pus la dispozitie un spatiu, cãtre cei de la Medicinã Legalã. Urmeazã cã dumnealor sã o utileze si sã îi dea drumul. Noi am fãcut tot ceea ce trebuia din acest punct de vedere, desi nu era obligatia noastrã, pentru cã Medicinã legalã nu tine de noi”, a spus si primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.  Spatiul va fi dotat si utilat, însã, mai este nevoie de o recompartimentare conform normelor. Abia apoi, acolo se vor putea face necropsiile cadavrelor în descompunere, ori cele necesare în diverse cauze impuse de procurori.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.