Sâmbãtã, 20 mai 2017, va avea loc, în Lupeni, cea de-a XIII a editie a Concursului Regional  de Matematicã “Discipolii lui Pitagora”, competitie singularã de acest gen în perimetrul Vãii Jiului. Concursul este înscris în CAERI, nr:  26404, pozitia 428/16.02.2017.

Ca si la precedentele editii manifestarea stã sub bagheta prof. Emilia Velcea (Liceul Teoretic”Mircea Eliade” Lupeni –  Scoala Gimnaziala Numãrul 2) si a prof. Victoria Giorgi (Scoala Gimnazialã” Sfântul Nicolae”, Târgu-Jiu), fondatoare si coordonatoare ale unui proiect complex si de duratã, apreciat de un numãr tot mai mare de elevi, pãrinti si profesori.

Între crestele muntilor, concursul este gãzduit de Scoala Gimnaziala Numãrul 2 Lupeni, structurã a Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni si va reuni 250 de elevi însotiti de 30 de profesori coordonatori din judetele Hunedoara, Gorj, Dolj, Mehedinti, Vâlcea, Arges si din alte judete doritoare. Micilor învãtãcei participanti, din clasele IV-VIII, le vor fi propuse subiecte de talia celor aferente olimpiadelor de matematicã, etapa judeteanã, din competitie nelipsind premiile oferite laureatilor.  Programul aferent zilei de 20 mai va consta într-o festivitate de deschidere, urmatã de probã de concurs propriu-zisã si de o vizitã a orasului, dupã evaluarea lucrãrilor si premierea concurentilor fiind organizatã o miniexcursie în împrejurimile Lupeniului. Concursul se poate desfãsura si datoritã sprijinului financiar acordat de Primãria Lupeni, cãreia îi multumim! Proiectul a luat nastere din dorinta stimulãrii interesului elevilor pentru “regina tuturor stiintelor”, asa cum o numea C. Gauss, pregãtindu-i pe acestia pentru suitã de examene ulterioare, într-o aliniere la standardele educatiei interdisciplinare si tehnico-stiintifice ale Uniunii Europene. Sub aspect evaluativ, s-a urmãrit, totodatã, obtinerea unei imagini clare, obiective, realizatã într-un mediu extern, a nivelului de pregãtire al elevilor. Obiter Dicta, o manifestare educationalã care aduce un plus calitativ domeniului pe care se axeazã, plasându-l într-un  context regional, cu participarea unui efectiv impresionant de elevi si cadre didactice, pusi în slujba matematicii.