Fost antrenor secund (a lui Aurel Sunda) la Jiul Petrosani, în campionatul 2005-2006 în Liga I, Remus Steop ne-a acordat în exclusivitate, un interviu.

Reporter: Domnule Steop, felicitãri pentru locul 1 în serie, cum va fi acest final de campionat?

Remus Steop: Multumesc! Da, dupã acel baraj câstigat cu Hercules lupeni, am luat în serios campionatul Ligii a III-a si iatã, înainte cu patru etape de final, ne batem la promovare. Va fi greu, suntem trei echipe cu 43 de puncte…

Reporter: Ati activat acum un deceniu la Jiul, un brand în fotbalul românesc, acum pe marginea prãpastiei…

Remus Steop: Da, e mare pãcat cã la Petrosani nu s-au gãsit solutii pentru readucerea Jiului mãcar la Liga a III-a. Aveti acolo o bazã sportivã frumoasã, se putea face mai mult. Si Ripensia a fost un brand în fotbalul românesc, dispãrut, dar iatã, acum readus în actualitate. Asa ar trebui si cu Jiul, cu Rapidul, F.C. Arges sau oricare altã echipã cu istoric. Renasterea brandurilor va creste interesul pentru fotbal si nu aceste echipe inventate peste noapte, din moftul unor patroni de carton.

Reporter:Pãi si Alin Simota s-a dovedit a fi un patron de carton la Jiul…

Remus Steop: Eu nu comentez acest aspect, al a mai încercat sã facã atunci câte ceva. Ce s-a întâmplat dupã plecarea mea si a lui Aurel Sunda, nu mai e treaba mea.

Reporter: Sã revenim la Ripensia. Cum va fi finalul de sezon?

Remus Steop: Mai avem de jucat acasã cu Industria Galda si Pandurii II Tg. Jiu si în deplasare la Nova Becicherecu Mic si A.C.S. Poli II Timisoara. Aparent, program usor, dar trebuie ca National Sebis sã se „impiedice” undeva, altfel au avantajul golaverajului în meciurile directe cu noi.

Reporter: Ar putea face fatã ripensia Timisoara în Liga a II-a?

Remus Steop: Avem conditii bune, un lot de 25 de jucãtori, am urmat un drum firesc. Normal asa ar fi, un oras ca Timisoara sã aibã o echipã de primã ligã, una în a doua – ceea ce este acum – si sã vinã o a treia, mai ales cã Ripensia este un brand. Ar rãmâne A.S.U Poli II în Liga a III-a si atunci structura piramidalã pentru fotbalul de performantã este asiguratã.

GENU TUTU