Sindicatul Muntele, în ring cu Petre Nica

A plecat din sindicate si a ajuns director, iar în timpul în care a fost lider al minerilor a organizat o serie de manifestãri fãrã rezultate. Acum, când liderii care l-au succedat au reusit sã amâne închiderea minelor, Petre Nica, are senzatia cã el ar fi încercat mult mai multe si, în presa localã a iesit cu declaratii care i-au scandalizat pe ortacii sãi. Unii chiar spun cã face asta, cã a rãmas fãrã functia de director adjunct al CEH.

Un sindicat acuzã

Sindicatul Muntele îl acuzã pe Petre Nica, director general adjunct, de fariseism si ipocrizie. Cu subînteles, sindicalistii îl acuzã pe fostul presedinte al Sindicatului Muntele de faptul cã el a fost unul dintre cei care si-au dat acordul pentru închiderea minelor Lupeni si Lonea. Acum s-a conturat o nouã variantã prin care cele douã exploatãri miniere sã functioneze cu productia pânã la finele anului 2018, iar închiderea efectivã sã aibã loc în anul 2027.

Oricum, sindicalistii au remis presei un comunicat din care redãm în continuare: “Sindicatul Muntele nu întelege fariseismul si ipocrizia unora care, dupã ce au fost rãsplãtiti cu functii în administratia CEH-ului, pentru a-si da acceptul tacit pentru închiderea rapidã a minelor Lupeni si Lonea în varianta tehnocratã (Mina Lupeni ar fi urmat sã se închidã în septembrie 2017) se aratã acum profund deranjati de încheierea conventiei din data de 24.04.2017 dintre Ministerul Energiei, pe de o parte, si Confederatia Meridian si Sindicatul Muntele pe de altã parte. Aceastã conventie a anulat aplicarea variantei tehnocrate privind viitorul CEH-ului si va permite functionarea celor douã exploatãri miniere încã o bunã bucatã de timp. Venim în atentia oamenilor din Valea Jiului si din judetul Hunedoara cu precizarea cã nu vom intra într-o polemicã cu aceste persoane, Sindicatul Muntele având alte prioritãti si obiective legate de functionarea CEH în continuare”, aratã cei de la Sindicatul Muntele.

Atentie, Nica s-a trezit!

În presa localã, Petre Nica sustine cã nu întelege ce au reusit sindicalistii si afirmã cã este surprins neplãcut, mizând pe apartenenta politicã a celor de la Muntele.  „Este extrem de seacã informatia. Avem experienta protocoalelor din trecut care nu au fost respectate. Darius Câmpean nu este strãin de acest lucru. Am fost un sustinãtor al variantei cu trei mine si trei grupuri energetice. La acel moment nu am fost sustinut, poate chiar de cei care acum au agreat totul fãrã explicatii. Am fãcut parte din grupul de lucru care se îndrepta spre aceastã variantã, însã m-am retras, întrucât nu am fost de acord sã semnez si am si anuntat, iar colegii mei au stiut asta, tocmai pentru cã nu am vrut sã-mi dau acordul pentru închiderea a douã mine. Nu exista nici un plan concret si niciun proiect concret care sã garanteze viitorul celorlalte”, a declarat Petre Nica, fostul presedinte al Sindicatului Muntele.”

3-1

Ce spune Ministerul?

Potrivit ministerului, sindicatele nu au avut nicio putere decizionalã la momentul la care s-a stabilit în cadrul comitetului de coordonare a activitãtii miniere faptul cã douã unitãti miniere din cadrul CEH ar trebui sã îsi înceteze activitatea.  “Subliniem faptul cã decizia de închidere a celor douã mine a fost si este o decizie strategicã, asumatã atât de Ministerul Economiei în cadrul politicilor sale, cât si de institutiile statului implicate: Consiliul Concurentei, Ministerul Finantelor Publice, reprezentanta României la Comisia Europeanã, Comisia Interministerialã în domeniul Ajutoarelor de Stat, un acord al sindicatelor nefiind necesar si nici prevãzut de legislatia în materie de ajutor de stat pentru cuprinderea celor douã mine în Programul de închidere a minelor necompetitive”, aratã ministerul Energiei.  La fiecare dintre întâlnirile de la Bucuresti au fost prezenti si reprezentantii sindicatelor.

Care pe care…

Lupta între sindicalisti a dezbinat mereu minerii, iar acestia au fost singurii care au pierdut crezând în unii sau altii, dupã cum au fost informati, sau nu. Cert este cã acum, fostul lider al minerilor Petre Nica, plecat în conducerea CEH,  desi îndeplineste conditiile de pensie, la fel ca multi altii, încearcã din nou sã discrediteze micile reusite ale fostilor sãi colegi de la Muntele.

Diana MITRACHE
Monika BACIU

5 comentarii la „Sindicatul Muntele, în ring cu Petre Nica

 • 27 aprilie 2017 la 22:56
  Permalink

  acest nica e o jigodie si un caracter infect din lungul sir al liderilor lipitoare pontati fictiv si abonati la bani nemunciti alaturi de alti jegosi de aceiasi speta zoltan lakatos,laszlo domokos,cozma,savu sau jegosul suprem adrian jurca….sutul in cur luat de nica e meritat si poate sa se care la pensie.numele insiruite mai sus si inca citeva de directori numiti politic gen dragoi ,anghel sau purcaru si alti nemernici cu carnet de partid resmerita,nistor,molot ,bobar sau radu sorin au facut atit de mult rau mineritului si vaii jiului in general cum n a reusit sa faca nici razboaiele mondiale…..aaaa sa nu uit si de ziaristi care scriu unii pe bani altii pe doi mici si o ciorba de la docea ,fifi rosulescu,firtulescu .vintan si sluga suprema andrei vlad care in loc sa scrie relitatea au scris in functie de ce aveau in plic sau in farfurie.

  Răspunde
 • 28 aprilie 2017 la 19:36
  Permalink

  mai merge o pula ursul e aproape mort pentru ca toti dobitocii gen jiji au crezut minciunile debitate de politicieni ,ziaristi si sindicalisti

  Răspunde
 • 29 aprilie 2017 la 00:01
  Permalink

  Costy, doctore, esti doar frustrat sau chiar crezi in ceea ce aberezi? Crezi in Nica, leguma care te ascunzi in spatele unui pseudonim, ca se vede de la o posta unde au adus mineritul…

  Răspunde
 • 30 aprilie 2017 la 23:12
  Permalink

  mai ce lucra a lui miki ,din f6 vulcan ca toate zile face gulasi si gratare ,si bere, si muzica la maxima data pentru sa auda si politia locala din vulcan ,ca ei se distreaza la garaj,, distractiv sant cu grupul lor ca tipa de scoala si morti din cimitir din coroiesti ,si icoanele se misca de pe pereti, din biserica, ,, fara rusine ,,, parca lea fatat vaca

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.