Istoricul festivalului „Fii star în tara ta”

Festivalul ,, Fii star în tara ta ” a luat fiintã în anul 2014.  Monica Tugulea, 11 ani, din Vulcan, este o interpretã de exceptie a muzicii populare, care de mai bine de patru ani, cucereste tarã si chiar strãinãtatea – Franta, Germania, Elvetia -, obtinând premii I si mari trofee ale concursurilor si festivalurilor la care a participat.

Ea a fost cea care si-a inspirat tatãl sã se „înhame” la plãcuta povarã a organizãrii unui festival national – „Fii star în tara ta”, care a ajuns la a IV-a editie si a început sã ridice probleme de… notorietate. Dovadã este numãrul participantilor, care a crescut nebãnuit de mult de la o editie la alta. Cãtãlin Tugulea a legat de-a lungul timpului prietenii cu nume mari din lumea artisticã, o dovadã în acest sens a fost aducerea la Petrosani, la Hotel Palace, a apreciatei trupe IRIS. În deschiderea concertului de la Petrosani a evoluat chiar Monica Tugulea alãturi de Eva & Cornel Bot si Tudorel Sima.

„Am fost inspirat de fiica mea si acum am ajuns la a IV-a editie a acestui festival. Nu a fost usor, pentru cã în general un festival implicã foarte multã muncã pe paliere diferite, nu doar cele artistice, ci si de promovare, de sustinere, juriu de specialitate, chestiuni administrative etc. Am reusit – ramanad încã multe de învãtat – si, de la o editie la alta, Festivalul „Fii star în tara ta” a crescut. Festivalul nu are limitã de vârstã. În concurs au fost si sunt concurenti cu vârste cuprinse între 6 si 53 de ani” – initiatorul si directorul Festivalului „Fii star în tara ta”.

Editia a IV-a Festivalul ,,FII STAR ÎN TARA TA” -2017 se va desfãsura la sfârsitul acestei sãptãmâni, 28-30 aprilie 2017, la Clubul IMAX, municipiul Vulcan, judetul Hunedoara.

În concurs s-au înscris 211 participanti din 15 judete.

Editia din acest an a festivalului de la Vulcan, Valea Jiului, are mai multe sectiuni pe categorii de vârstã:
-sectiunea muzicã folcloricã si popularã;
-sectiunea muzicã instrumentalã;
– sectiunea muzicã usoarã;
– sectiunea de ansambluri folclorice si duete;
-sectiunea de dans folcloric si modern;
-sectiunea de muzicã folk;
– sectiunea teatru.

Festivalul va fi deschis, vineri, 28 aprilie, ora 12,00, de o paradã a participantilor, sustinãtorilor si a societãtii civile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *