300.000 de lei pentru catedralã

Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat alocarea sumei de 300.000 de lei pentru continuarea lucrãrilor la Catedrala Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din localitate. Preotul paroh, Gabriel Bulf, a solicitat sprijin financiar de peste 400 de mii de lei, însã Consiliul Local a aprobat alocarea a 300.000 lei.

“Prin cererea (…) înregistratã la Primãria municipiului Petrosani, preotul paroh Bulf Ion Gabriel de la Parohia Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din municipiul Petrosani, solicitã acordarea unui sprijin financiar pentru continuarea lucrãrilor de investitii la catedrala Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, respectiv suprastructura de la cota 0 la cota +6,10”, aratã nota de fundamentare a proiectului de hotãrâre prin care se propune alocarea sumei de 300.000 de lei pentru continuarea lucrãrilor. Proiectul de hotãrâre a trecut fãrã probleme, numai consilierul local Dorina Nitã a cerut ca si la alte proiecte sã fie acordatã la fel de multã atentie. “Vreau sã spun cã as vrea cã colegii mei sã fie la fel de receptivi si când vine vorba de lucruri mai lumesti, ce tin si de viitorul nostru, al copiilor. Sper cã în unele pãrti sã nu invocãm lipsa banilor si în alte pãrti… sper cã atunci când aprobãm sã ne gândim si la alte probleme, sã fie în atentia noastrã, sã fie la fel de stringent”, a spus Dorina Nitã, consilier local ALDE. Baza legalã prin care se pot acorda bani de la bugetele locale este o ordonantã de urgentã din anul 2001 care prevede cã “de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întretinerea si functionarea unitãtilor de cult fãrã venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lãcasurilor de cult si pentru conservarea si întretinerea bunurilor apartinând cultelor”.

Monika BACIU

Un comentariu la „300.000 de lei pentru catedralã

  • 27 aprilie 2017 la 23:39
    Permalink

    Felicitari d-na Dorina Nita. Catedrala la Petrosani!!! 🙂 Pe cand un parc industrial functional desigur, care sa compenseze inchiderea minelor. Pentru inchiderea minelor si pentru construirea de biserici tot timpul vor fi bani.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.