Mai bine de 25 de ani de puscãrie pentru ucidere a douã surori

Ovidiu Dãnut Drîngã a fost învinuit de omor calificat si va sta dupã gratii 25 de ani si opt luni. Sentinta nu este definitivã si poate fi atacatã cu apel. Dubla crimã a îngrozit Tara Hategului si a avut loc la începutul anului 2016, iar suspectul a fost prins la scurt timp. Ovidiu Dãnut Drîngã (28 de ani) a intrat în toiul noptii peste cele douã bãtrâne tintuite la pat si le-a bãtut cu sãlbãticie. Procurorii au stabilit cã a tãbãrât pe femei cu pumnii si picioarele pânã când nu au mai rãsuflat, ca mai apoi sã fure economiile victimelor, adicã 10.000 lei.

”În noaptea de 19/20 ianuarie 2016, pe fondul unor probleme de naturã financiarã existente la sfârsitul anului 2015, cunoscând faptul cã victimele L. Elena si L. Augustina erau infirme, având grad de handicap neuromotor accentuat, dar si din faptul cã acestea detin sume mari de bani în locuinta lor, provenind din pensii, inculpatul Ovidiu Drîngã Dãnut a luat decizia de a pãtrunde în locuinta acestora si de a sustrage bani pentru a-si achita datoriile si pentru a cumpãra cadouri concubinei sale, de ziua ei de nastere din data de 20 ianuarie, respectiv un inel de logodnã pentru cã intentiona sã se cãsãtoreascã cu ea”, se precizeazã în dosarul instrumentat de procurori.

Drîngã a fost trimis în judecatã în luna aprilie 2016 si dupã un an de zile de proces, magistratii Tribunalului Hunedoara l-au condamnat la 24 de ani închisoare si 5  ani interzicerea unor drepturi. Judecãtorii au adãugat un spor de 1 an si 8 luni, urmând ca inculpatul sã execute pedeapsa rezultantã de 25 ani si 8  luni închisoare. Atât el cât si procurorii pot face apel la sentinta instantei de fond.

Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.