Protestatar cu repetitie convins, pentru moment, sã nu se autoincendieze

Circ cât casa în fata Judecãtoriei Petrosani, unde un bãrbat din Petrila a vrut sã-si dea foc, dupã ce, în prealabil, a notificat autoritãtile despre intentia sa.

Bãrbatul se judecã pentru o bucatã de pãmânt cu o mãtusã de a lui si spune cã este nedreptãtit de autoritãtile locale, dar si de instantele de judecatã. Ajuns la capãtul puterilor dupã ani de zile de procese, dar si cu nervii întinsi la maximum, Ioan Jura a anuntat cã se va autoincendia chiar în sala de judecatã. Nu este pentru prima datã când protesteazã. Anul trecut a fãcut greva foamei, din acelasi motiv, iar în data de 10 iunie si-a dat foc în sectia de votare unde tocmai îsi exprimase dreptul constitutional. Eu am anuntat cu o lunã de zile înainte ceea ce vreau sã fac si am, trimis si la Bucuresti, la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Stiu cã autoincendierea nu este laglã, dar nici ec a fãcut mãtusa mea cu mine nu este legal”, a precizat protstatarul. Acum bãrbatul se teme si cã va fi ridicat de politisti. „Pentru incendierea de la sectia de votare am deja dosar penal si când am depus la politia Petrosani cerere pentru autoincendiere mi s-a spus, mai în glumã, mai în serios, cã voi fi sanctionat cu amendã foarte mare si cã voi face si puscãrie”, spune Jura.

Zona a fost asiguratã de echipaje ale Ambulantei, SMURD, Jandarmi si pompieri, pregãtiti sã intervinã în orice moment. „Am fost solicitati pentru a asigura mãsuri PSI în cazul unei autoincendieri dar, în urma discutiilor cu persoana respectivã, aceasta si-a amânat gestul”, a declarat Gheorghe Boha, reprezentantul Detasamentului de Pompieri Petrosani. Mai mult, fortele de ordine au fãcut si pe psihologii cu protestatarul, pe care au încercat sã-l determine sã renunte la gestul sãu, pentru cã asa nu va rezolva nimic, iar problemele sale de sãnãtate se vor agrava chiar.

Pânã sã ajungã la proces bãrbatul, sedinta de judecatã s-a terminat. Ioan Jura spune, însã, cã nu va renunta la gestul sãu si cã, data viitoare, nu va mai anunta pe nimeni despre intentia sa, pentru cã nu mai are încredere în institutiile statului.

Carmen Cosman

Un comentariu la „Protestatar cu repetitie convins, pentru moment, sã nu se autoincendieze

  • 21 iulie 2012 la 10:06
    Permalink

    Va multumesc anticipat, cu multa stima si deosebitul respect(care il am de cand ma stiu la care mamica,Dzeu sa-o ierte ne-a invatat,Cine o cunoaste pe mamica Nica Paun cred ca au numai cuvinte de lauda ,daca nu este adevarat scrieti adevarul) pentru totii,fara a fii rautacios in necunostinta de cauza mi s-au adus grave acuze, cine ma cunoaste intelege ca am dreptate , dar mai grav care nu ma cunoaste accepta si ia de bune ceace apare in Mass-Media ,mai ales stimatul domn Director Catalin Docea cu un dispret de nedescris ,aparandu-l pe Primarul Ilie Paducel,tot respectos va rog nu mai duceti lumea in eroare cu dispretul Dvs.si tot odata va rog respectos documentativa si faceti un reportaj la fata locului in care Locatarii blocurilor vecine si momarlani cunosc purul adevar care Dvs.il ignorati daor din simplu motiv sa va razbunatii pe subemnatul ca matusa mea Fletan Susana prin Declarati Mincinoase si Trafic de Influenta Continuata ,mi-a furat gradina casei de legume,zarzavaturi si pomi fructiferi ,cu garaj auto,grajd de animale .Urmatorul Comentariu .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.