Regizorul Cãlin Peter Netzer revine la Petrosani cu ultima sã peliculã, “Ana, mon amour”. Aceasta ar putea fi vizionatã de petrosãneni în cadrul Paradei de Film.  Organizatorii si-au propus sã prezinte peliculã în orasele unde nu functioneazã cinematografe.

“Prin adresa înregistratã la Primãria municipiului Petrosani (…), Parada Film, producãtorul si distribuitorul filmului “Ana, mon amour”, cel de-al patrulea lung metraj al reputatului regizor Cãlin Peter Netzer, ne informeazã asupra intentiei de a organiza o serie de proiectii ale filmului, în luna mai, în orase care nu au cinematografe, dar si în cele în care vizionarea unui film la cinematograf nu mai reprezintã o traditie. Pelicula “Ana, mon amour”, coproductie româno-germano-francezã, în regia lui Cãlin Peter Netzer, a fost premiatã anul acesta în cadrul Festivalului International de Film de la Berlin cu “Ursul de argint” pentru montaj”, aratã edilii municipiului Petrosani.

Dacã proiectul de hotãrâre prin care se propune alocarea sumei de 3000 de lei în vederea participãrii Consiliului Local al municipiului Petrosani în calitate de coorganizator alãturi de Paradã de Film va fi aprobat, petrosãnenii vor putea viziona în mod gratuit pelicula premiatã anul acesta cu “Ursul de argint”.

4-1

“Desi se adreseazã persoanelor adulte, considerãm cã filmul “Ana, mon amour” este benefic pentru viata culturalã a municipiului nostru. De asemenea, prin proiectia acestuia, dorim sã oferim posibilitatea cetãtenilor din municipiul nostru, cu posibilitãti materiale reduse, sã participe gratuit la un eveniment de acest gen”, mai subliniazã edilii. Regizorul are în palmares “Ursul de aur” pentru filmul “Pozitia copilului”, un real succes de box office în România în anul 2013. Cãlin Peter Netzer este cetãtean de onoare al municipiului Petrosani din anul 2013.

Monika BACIU