Indivizii se ocupau cu aducerea în tarã a unor cantitãti de hasis prin firme internationale de curierat sau cu ajutorul unor cãrãusi. Acestia înghiteau casetele si astfel treceau ”curati” prin controalele de pe aeroport.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara împreunã cu ofiteri de politie judiciarã din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Hunedoara au efectuat numãr de 3 perchezitii domiciliare în Deva, Hunedoara si Simeria în acest dosar. Anchetatorii spun cã în perioada iunie 2016 — aprilie 2017, indivizii au efectuat mai multe deplasãri în Spania, Maroc si Malaga de unde s-au aprovizionat cu hasis, droguri pe care le-au introdus în tarã sub formã de colete sau prin ingerare de casete, iar ulterior le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza judetului Hunedoara.

”S-a retinut cã la începutul lunii aprilie 2017, suspectul S.D. a achizitionat bilete de avion pe relatia Cluj-Napoca – Malaga (dus-întors), scopul cãlãtoriei în Spania fiind de a cumpãra o cantitate relativ mare de droguri. Din cercetãrile efectuate în cauzã a rezultat cã o parte din droguri urmau a fi ingerate de cãtre alti doi suspecti, iar cea mai mare parte din cantitatea de droguri achizitionatã din Maroc urma a fi trimisã prin colet postal, prin intermediul unei firme de transport. În acest sens, în data de 10.04.2017 suspectii B. L. S. si P. S. A. au pãrãsit România în scopul deplasãrii în Maroc pentru a ingera o cantitate de hasis, pe care ulterior urma sã o introducã în România pentru a fi comercializatã pe piata de profil de cãtre S. D. Din probele administrate în cauzã rezultã cã cei doi suspecti au cumpãrat hasis din Maroc, au ingerat mai multe casete, iar o parte din droguri au fost defecate de cãtre acestia si trimise sub formã de colet postal la data de 13.04.2017, în România, ca destinatar si expeditor al coletului în care se afla disimulatã o cantitate de hasis, fiind mentionat unul dintre cei doi suspecti”, aratã procurorii DIICOT.

La mijlocul acestei luni suspectii au ajuns în România, pe Aeroportul Cluj-Napoca si în urma controlului efectuat de cãtre medicii de specialitate din cadrul Spitalului de Urgentã Cluj, s-a constatat cã unul dintre cãrãusi avea în stomac o cantitate de hasis sub formã de casete.  ”De asemenea, cu ocazia controlului efectuat asupra coletului expediat prin intermediul firmei de transport, în interior, au fost identificate 275 de doze ce contineau cantitatea de 1.332,1 grame rezinã de cannabis. Din probele administrate în cauzã a rezultat cã una dintre persoanele cãrora suspectul S. D. le-a înmânat droguri de risc pentru a fi comercializate este o minorã în vârstã de 16 ani, aceasta comercializând cantitãti de hasis cu preturi cuprinse între 40-80 lei/gram”, spun procurorii DIICOT. Patru suspecti si patru martori sunt cercetati în acest dosar de trafic international de droguri.

Maximilian Gânju