Vilã controversatã din buricul Petrosaniului scoasã a vânzare pentru 200.000 de euro

Nu se mai stie nimic despre hotelul ce urma sã se construiascã în imediata vecinãtate a vechiului sediu al Postei din Petrosani? Nu-i nimic, cã poate rãsãri un altul, e drept de dimensiuni mai mici, într-o vilã controversatã construitã lângã Judecãtoria Petrosani.

Jumãtate din aceastã impozantã casã este scoasã la vânzare la pretul de aproape 200.000 de euro, iar proprietarul ei anuntã potentialii clienti cã imobilul ” se preteazã pentru locuit, pentru birouri, magazine la parter. Constructia poate fi folositã si ca minihotel, având în vedere distanta micã pânã în masivul Parâng”.

Anuntul de vânzare a fost postat de ceva vreme pe un site specializat, dar vila nu si-a gãsit deocamdatã cumpãrãtor, poate si din cauza pretului destul de mare pentru aceastã zonã. Cu o suprafatã utilã de 271 mp, vila se compune din 2 pãrti identice, în oglindã, cu 2 intrãri separate. Se vinde vila partea stângã, compusã din P+2+mansarda. Are nu mai putin de 7 camere, dispuse la parter si pe douã etaje, dupã cum spune anuntul de vânzare, dupã cum urmeazã: parter – hol mare, 2 camere, baie, debara, centrala termicã; et 1 – 3 camere, baie et 2 – 2 camere, bucãtãrie, baie, balcon închis, 2 balcoane deschise. Proprietarul cere nu mai putin de 199.999 de euro, usor negociabil. Vila situatã în buricul Petrosaniului este printre cele mai controversate constructii si, initial, ar fi trebuit sã aibã un regim de înãltime mai mic, însã, chiar dacã avizele initiale au fost încãlcate, proprietarii acesteia – doi renumiti avocati din Petrosani – au intrat ulterior, fãrã nicio problemã, în legalitate.

1-1

Potrivit presei vremii, în 2005 doi cunoscuti avocati din municipiul Petrosani (judetul Hunedoara) s-au gândit sã-si ridice câte un impozant birou de avocaturã, amândouã în aceeasi clãdire, amplasatã chiar lângã Judecãtorie. ”Potrivit datelor oficiale ale Primãriei, cei doi nu au respectat proiectul initial de constructie pentru care au primit si aviz, astfel cã au intrat într-o oarecare mãsurã în ilegalitate.
Avocatii sustin, însã, cã respectã toate prevederile legale, iar pentru extindere au fãcut demersurile necesare. Supãrati, însã, ca presa se intereseazã despre soarta birourilor, cei doi s-au gândit cã n-ar fi rãu dacã ar trece la amenintãri sau luãri peste picior. Clãdirea în care vor functiona birourile celor doi avocati a primit avizul de constructie 145/ 27.07.2004, cu termen de executie 36 de luni. Imobilul este aproape finalizat, numai cã nu s-a respectat proiectul initial, dupã cum recunosc chiar angajatii Serviciului Urbanism si Amenajare Teritorialã din cadrul Primãriei, încãlcându-se, astfel, prevederile Legii 50/ 1991, republicatã. Inspectorul care se ocupa de zona respectivã a spus cã proiectul a fost dat pentru parter, un etaj si mansardã, dar acesta a fost încãlcat. El a afirmat cã în realitate clãdirea are douã etaje si mansardã si le-a solicitat celor doi sã aducã planse modificate de la proiectant. Reprezentantii municipalitãtii au recunoscut, însã, cã, desi încãlcarea legii atrage dupã sine sanctiuni financiare, care pot ajunge pânã la 100 de milioane de lei, nu se grãbesc sã aplice amenzi pe motiv cã „nu suntem Gicã-contra. I-am atentionat verbal”. În schimb, cei doi avocati pretind cã sunt în perfectã legalitate si cã au depus deja plansele modificatoare la Primãrie” –
scria România liberã în septembrie 2005.

Advertisements

10 comentarii la „Vilã controversatã din buricul Petrosaniului scoasã a vânzare pentru 200.000 de euro

 • 24 aprilie 2017 la 20:02
  Permalink

  In spatele construc?iei se afla un izvor in zidul de sprijin al terenului de tenis de la care mai beam apa când eram copil si mergeam la joaca pe teren. Daca sunte?i aten?i apa se infiltreaz? si ast?zi in parcul cu statui si se scurge pe trotuar. Deci…plina de igrasie. Asta e…. ,,ghinion,, pt proprietari!!!!

 • 24 aprilie 2017 la 23:05
  Permalink

  exact acelasi lucru am vrut sa zic si eu. cel care va cumpara, va lua mare teapa. o cunostinta a lucrat acolo, si mi-a zis ca au niste dezumidificatoare profesionale, care scot pana la 2 litrii de apa/zi dintr-o singura aripa a cladirii

 • 25 aprilie 2017 la 07:40
  Permalink

  Plus tipete si urlete de pe terenul de sport, mai ales vara cand se joaca fotbal toata ziua pana seara tarziu. Cu banii astia iti faci doua vile intr-o zona linistita, nu?

 • 25 aprilie 2017 la 08:41
  Permalink

  Am auzit ca dezumidificatoarele extrag apa din pereti si pe urma o imbuteliaza.Se vinde ca apa plata bio.Dar numai pe sub mana.Stiu de la o cunostinta care a montat imbuteliatorul.Dar fara acte ptr ca primaria a zis ca sprijina investitiile .

 • 25 aprilie 2017 la 09:57
  Permalink

  Daaaa!!!Acel imobil sa facut cu mult tupeu si cu incalcarea legilor chiar de ce-i care …apara legea !!! Din nou iasa in evidenta fatza murdara a justitiei !!! Halal justitie in care domneste legea tupeului,……

 • 25 aprilie 2017 la 18:18
  Permalink

  Sa mori tu ca are igrasie ???…… Afla ca eu am fost acolo de zeci de ori cand am avut un proces si totul arata foarte bine si elegant asa ca nu mai vorbiti prostii…..mergeti acolo pentru o consultatie legala sau ceva si va lamuriti imediat.Din intamplare fetele mele merg la tenis la scoala sportiva dar nu urla nimeni pe terenul de sport ca nu suntem salbatici iar fotbal nu joaca nimeni ca nu-i maidan ……si chiar este un balon de tenis gigant …….pentru cine nu are orbu gainilor ca Dorina

 • 25 aprilie 2017 la 22:14
  Permalink

  Ce nu se spune este despre incarcatura energetica negativa ce vine dinspre Judecatorie. Sa consultati saiturile de specialitate: NU SE LOCUIESTE LANGA JUDECATORII/TRIBUNALE. EXCLUS! Astia nu vand treaba aia nici cu slujbe popesti, zau…

 • 25 aprilie 2017 la 23:20
  Permalink

  deci tu erai vanzatorul? aaaa
  meri ma prostule inca odata si casca narile mai bine

 • 25 aprilie 2017 la 23:21
  Permalink

  pisi, te invit la o ceasca. ai avea nevoie, bilivmii

 • 27 aprilie 2017 la 08:14
  Permalink

  Le faceti reclama gratuita?:) oricum, stau si ma intreb cum naiba sa reusesc si eu sa pun mana pe un teren in buricul targului si sa-mi fac vila pe el? D-l Ritzi, imi concesionati si mie un teren in Parcul Central?

Comentariile sunt închise.